Heta Ämnen:

”Brexit befriar Storbritannien från den tyska ockupationsmakten”

Ett starkt EFTA skulle balansera makten i Europa bättre menar Hugo van Randwyck.

Publicerat den 30 december, 2017, kl. 12:05

van

Den brittiska opinionsbildaren och Brexit-aktivisten Hugo van Randwyck säger i en intervju med Daily Express att han tror att Brexit kan hjälpa även andra länder att frigöra sig från den ”EU-tyska ockupationen”.

Genom historien har de allierade befriat Europa. Storbritanniens roll, de senaste 200 åren, har varit att återuppbygga demokratier och fria regeringar i de europeiska länderna samt garantera en maktbalans i Europa. Jag ser Brexit som starten på en frigörelse från den EU-tyska ockupationen.”

Van Randwyck vill att fler länder lämnar den Europeiska Unionen för att istället ansluta sig till European Free Trade Association (EFTA), ett frihandelsavtal som grundades 1960 – av bland annat Storbritannien – mellan 7 europeiska länder men som har tappat i betydelse sedan allt fler länder anslutit till EU och lämnat avtalet. Han menar att ett starkt EFTA skulle balansera makten i Europa bättre. Idag består EFTA-samarbetet endast av fyra länder – Lichtenstein, Norge, Island och Schweiz.

Vidare menar van Randwyck att Brexit visar att EU-konceptet är ett misslyckade och att det finns tecken på att det är början på slutet för unionen.

Islands finansminister, Bjarni Benediktsson, säger att han ”med glädje” skulle välkomna Storbritannien tillbaka in i EFTA-samarbetet.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top