Heta Ämnen:

Emmanuel Macrons order: Få bort migranterna från Frankrikes gator

Marine Le Pen: En politisk seger för Front National.

Publicerat den 27 december, 2017, kl. 1:15

Macron2

Emmanuel Macron vill se hårdare tag mot ekonomiska migranter och har beordrat regionala myndigheter att ”få bort migranterna från Frankrikes gator och gömmor i skogen, innan årets slut”.

För att lyckas med detta har den franska presidenten ökat antalet utvisningar och gett myndigheterna befogenhet att kontrollera migranternas ID-uppgifter i flyktingboenden.

Kritiker menar att Macrons allt tuffare tag mot migranter motsäger bilden av honom som humanisten som besegrade en högerpopulist i det franska presidentvalet.

Bara i Paris har polisen kört iväg cirka 30 000 migranter som slagit upp läger på stadens gator.

Åtgärderna ses av många som en nödlösning då Frankrike lider av en akut bostadsbrist och långa vänteköer för att ansöka om asyl.

En motion som syftar till att reformera landets asyl- och immigrations politik genom att påskynda utvisningar och dubbla antalet dagar – från 45 till 90 – som myndigheter har rätt att förvara personer utan ID-handlingar kommer att debatteras till våren. Regeringen står bakom motionen och beskriver den som ”balanserad” och ”effektiv”.

Macron har tidigare klargjort att han inte kommer att acceptera ekonomiska migranter i Frankrike och att alla som inte har asylskäl kommer att utvisas.

Marine Le Pen, välkomnar den nya inriktningen och menar att det är en ”politisk seger” för hennes Front National.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top