Heta Ämnen:

Orbán: Räknar med att den österrikiska regeringen kommer att alliera sig med Ungern och V4

Under de närmaste månaderna planerar Viktor Orbán att kampanja för Europas rätt att försvara sina gränser och sin kultur.

Publicerat den 29 december, 2017, kl. 11:35

V4

Ungerns premiärminister Viktor Orbán sa under gårdagen, i en radiointervju, att européerna nu ”klargör sin vilja” genom att stödja ledare som motsätter sig massinvandring och stödjer kristen kultur. Han varnade även politiker som inte respekterar den ”demokratiska ordningen”.

Under de närmaste månaderna planerar Orbán att kampanja för Europas rätt att försvara sina gränser och sin kultur. När programledaren frågade Orbán varför Europas ledare helt plötsligt skulle vilja lyssna på vad han har att säga svarade den ungerska premiärministern:

För att det har hållits många nationella val de senaste två åren där de som försvarar mångkulturen konstant har ”förlorat mark” och för att de europeiska folken tydligt har deklarerat sin vilja. Orbán sa vidare att han är övertygad om att denna trend kommer att fortgå.

Viktor Orbán hyllade även valresultatet i Österrike och förklarade att han räknar med att den österrikiska regeringen kommer att alliera sig med Ungern och Visegrádgruppen (Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern).

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top