FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Ordkrig mellan Orban och Macron om immigrationen

  Den ungerska premiärministern kallade Macron för "a new boy" inom europeisk politik.
  Postad i Europa
  Datum 2017.06.23
  Macron vs Orban

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Ungerns premiärminister, Viktor Orban, ilsknade till efter att den nyvalde franska presidenten, Emmanuel Macron, kritiserat Östeuropa för att ”sakna solidaritet” och ha en ”cynisk” syn på hur EU ska hantera ”flyktingkrisen”.

  Victor Orban berättade för journalisterna i Bryssel att Macrons första framträdande i officiella EU-sammanhang ”inte var speciellt hoppfullt”. Han menade att den franska ledaren ”tror att den bästa formen av vänskap uppnås genom att sparka på de centraleuropeiska länderna”.

  Vidare kallade den ungerska premiärministern Macron för ”a new boy” (en ny pojke) inom europeisk politik och menade att den franska presidenten inte förstod hur det går till på EU-toppmöten.

  Anledningen till att Viktor Orban var upprörd ska ha varit att Macron pekade ut de östeuropeiska länderna under ett tal, och porträtterade dom som ”cyniska” och utan ”solidaritet”. Den franska presidenten gick så långt att han menade att dessa länder ”förråder” de ”europeiska principerna och värderingarna”.

  Macron menade även att om de centraleuropeiska länderna inte viker sig för EU så måste de få politiska konsekvenser. Han avslutade med att deklarera:

  ”Jag kommer inte kompromissa när det kommer till europeiska principer – om solidariska och demokratiska värderingar.”

  Orban meddelade, ännu en gång, att Ungern inte kommer att ta delta i omfördelningsprogrammet, utan att de istället fokuserar på att skydda sina gränser.
  Vidare menade han att även EU ledarnas fokus bör ligga på att försvara regionens yttre gräns från ”folk som vi inte vill ha hit” istället för att försöka tvinga länder länder, som inte vill, att ta emot migranter.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  ANTIFA_SLÖDDER

  Europol: Vänsterextrem terrorism 27 gånger vanligare än högerextrem terror under 2016  EU erkänner: Uppenbart att de flesta som kommer är illegala, ekonomiska, migranter


  Top