Heta Ämnen:

Österrikes nya kansler: EU:s migrationspolitik har misslyckats

"Tvinga länder att ta emot flyktingar hjälper inte Europa framåt. Diskussionen är helt meningslös."

Publicerat den 25 december, 2017, kl. 3:42

Kurz

Sebastian Kurz, ledare för Österrikes nybildade koalitionsregering och tillika kansler kritiserade under söndagen EU:s kvotsystem för migranter i en intervju med tyska tidningen Bild am Sonntag.

”Tvinga länder att ta emot flyktingar hjälper inte Europa framåt. Diskussionen är helt meningslös. Om vi fortsätter så här så kommer vi att dela upp den Europeiska Unionen.”

Vidare menade Kurz att istället för att fortsätta med sin misslyckade migrationspolitik bör EU stödja militära aktioner i syfte att hjälpa migranterna i sina egna hemländer genom att skapa så kallade ”säkra zoner”.

Tidigare i veckan sa Sebastian Kurz, i en intervju med Time magazine, att den Europeiska Unionen måste hitta ett sätt att skydda EU:s yttre gräns om de ska lyckas få någon som helst kontroll över migrationskrisen.

Österrikes nya kansler har sedan han blev vald allierat sig med Ungern och Tjeckien i migrationsfrågan och varit starkt kritisk till såväl EU som Tyskland.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top