FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Över 40 utländska terrorister har utnyttjat människorättslagar för att få stanna i Storbritannien

  MI5 går på knäna i sina försök att övervaka personer som utgör ett potentiellt hot mot landet.
  Postad i Europa
  Datum 2017.06.25
  Terrorist2

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Över 40 utländska terrorister har utnyttjat människorättslagar för att få stanna i Storbritannien, uppger The Telegraph som hänvisar till en ännu icke publicerad rapport från det brittiska inrikesdepartementet.

  Studien visar att regeringen har stora problem att deportera farliga jihadister och kartlägger en serie av IS-inspirerade attacker i Storbritannien.

  I domstolar har advokater förhindrat att utlandsfödda terrorister deporteras genom att hänvisa till människorättslagar. Det faktum att så många, livsfarliga, terrorister fått stanna i landet har resulterat i att MI5 går på knäna i sina försök att övervaka personer som utgör ett potentiellt hot mot landets säkerhet.

  Enligt nuvarande lagar kan landet enbart deportera misstänkta terrorister om de kan garantera att dessa inte blir behandlade illa eller riskerar tortyr i sina hemländer.

  Rapporten är skriven av David Anderson, expert på terrorlagstiftning, och professor Clive Walker, expert på internationell lag.

  Rapporten är oroande, och kan potentiellt skada premiärminister Theresa Mays förtroende – då hon ansvarade för dessa frågor i sin tidigare roll som inrikesminister. Sedan mars har Storbritannien drabbats av tre islamistiska terrordåd – som resulterat i hela 35 dödsoffer – och många menar nu att människorättslagar inte får stå iväg för deportationer av terrorister som utgör ett hot mot landets säkerhet.

  Vi har tidigare skrivit om att MI5 uppskattar det totala antalet jihadister i landet till hela 23 000.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  London2

  Storbritanniens befolkning har ökat med 5 miljoner människor sedan 2005


  Muslimer Ber

  Parisbor kan inte sova på grund av muslimska böneutrop


  Top