Heta Ämnen:

Parisbor kan inte sova på grund av muslimska böneutrop

Varken områdets borgmästare eller polismakt har brytt sig om att agera tillföljd av klagomålen från lokalbefolkningen.

Publicerat den 28 juni, 2017, kl. 18:53

Muslimer Ber
Mée-sur-Seine moskéen i Paris skanderar, under nattetid, ut böner och sånger via en högtalare – något som resulterat i att sömnen störts för många som bor i förorten sydöst om Paris, rapporterar Le Parisien.

Under ramadan använde moskén sina högtalare flitigt – från 23.30 till 01.00 – i syfte att låta muslimer utanför moskén att be på gatan, då själva byggnaden är för liten för att rymma samtliga. Moskén gör utrop, via högtalare, även när det inte är ramandan – men då endast på fredagar.

En boende i området berättar för Le Parisien att högtalarna är väldigt kraftfulla, och menar att det är respektlöst att, ofrivilligt, utsätta folk som inte följer den islamiska ideologin för religiösa böner och sånger. Personen säger att denne bara tillåts sova cirka fyra timmar per dygn under ramadan, då oljudet är för störande.

Varken områdets borgmästare eller polismakt har brytt sig om att agera tillföljd av klagomålen från lokalbefolkningen. Muslimerna ansvariga för moskén har meddelat att de kommer att fortsätta använda sig av högtalare tills de har möjlighet att bygga en större böneplats, som rymmer alla troende muslimer i området.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top