Heta Ämnen:

Polen: EU kan inte utpressa oss till att ta emot migranter

Utrikesminister Witold Waszczykowski kommenterar hoten om sanktioner från EU.

Publicerat den 14 juni, 2017, kl. 7:01

Polens utrikesminister
Med anledning av EU:s planer att införa sanktioner mot Polen, Ungern och Tjeckien meddelar Witold Waszczykowski, Polens utrikesminister, att hoten om ekonomiska påföljder inte kommer att ändra landets inställning till mottagandet av migranter.

Den Europeiska unionen ser slutligen ut att straffa Polen, Ungern och Tjeckien för deras ovilja att ta emot migranter, så kallade ”flyktingar”, då man nu har inlett ett ”överträdelseärende” mot länderna – vilket i slutändan kan resultera i ekonomiska sanktioner.

EU:s finansiella utpressning kommer inte att fungera på Polen, sa utrikesminister Witold Waszczykowski under tisdagen. Han menar att Polen har beslutat att inte delta i unionens omfördelningsprogram och att man inte kommer att ompröva detta beslut.

Även landets inrikesminister, Mariusz Błasczak, kritiserar åtgärden och menar att straffen mot de länder som inte vill ta emot migranter är ”obefogade”.

Polen kommer även fortsatt att vägra att ta emot migranter från såväl Grekland som Italien.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top