Heta Ämnen:

Storbritannien och Polen stärker sina band inför Brexit

Theresa May vill utöka sina samarbeten med det östeuropeiska landet.

Publicerat den 21 december, 2017, kl. 2:45

Brexit Theresa May

Storbritanniens premiärminister Theresa May har rest till Warsawa för att utveckla landets samarbete med Polen i samband med att Storbritannien lämnar den Europeiska Unionen, skriver Daily Express.

På agendan står diskussioner kring samarbeten inom både det militära och cybersäkerhet. Det ska handla om gemensamma militärövningar och att dela säkerhetsinformation länderna emellan.

Enligt uppgifter kommer Storbritannien, som en del av samarbetet, att allokera 5 miljoner pund i syfte att motarbeta ryska informationsoperationer.

Inför besöket passade Theresa May på att hylla Polen.

”Polen är väldigt viktiga för Storbritannien – vårt partnerskap är brett, livfullt och mångsidigt och vi delar vårt fasta engagemang för Europas säkerhet och försvar.

Jag är övertygad om att Brexit inte kommer att försvaga vårt samarbete med Polen. Det kommer snarare att fungera som en katalysator för att stärka det.”

Med sig på resan tar Theresa May regeringens absoluta toppskikt – utrikesminister Boris Johnson, finansminister Philip Hammond, inrikesminister Amber Rudd samt försvarsminister Gavin Williamson.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top