Heta Ämnen:

Trafikant död efter att migranter försökt stoppa trafiken mellan Frankrike och Storbritannien

Då den döda kroppen är så illa tilltygad har myndigheterna inte kunnat säkerställa förarens identitet.

Publicerat den 20 juni, 2017, kl. 12:29

Migranter Väg
En förare av en skåpbil har dött i en ”olycka” till följd av att migranter blockerat motorvägen mellan Calais i Frankrike och Storbritannien.

Calais är den hamnstad i Frankrike där tunneln, under den Engelska Kanalen, till Storbritannien tar vid. Många migranter som vill till de brittiska öarna har under en längre tid samlats här, vilket lett till otaliga problem och våldsamheter. Ett av dessa problem är migranter som försöker blockera motorvägen, med bland annat trädstockar, för att stoppa trafiken och bryta sig in i bilar som är påväg till Storbritannien.

Under tisdagmorgonen resulterade våldsamheterna i Calais för första gången i ett dödsfall när två lastbilar tvingades att bromsa för att undvika trästockarna – en skåpbil, som följde bakom, hann inte stanna och krockade således med de större lastbilarna. Skåpbilen fattade eld tillföljd av kraschen och föraren omkom på plats.

Då den döda kroppen är så illa tilltygad har myndigheterna inte kunnat säkerställa förarens identitet men skåpbilen ska vara registrerad i Polen.

Nio eritreanska migranter har gripits, misstänkta för att ha placerat trästockarna på motorvägen.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top