Heta Ämnen:

Tysk polis anklagas för att ha mörkat barnvåldtäkt på flyktingboende

Under 2016 rapporterades totalt 119 fall av sexuella övergrepp bland asylsökande i Nordrhein-Westfalen regionen.

Publicerat den 21 juni, 2017, kl. 6:59

Tysk Polis
Lokala myndigheter och polisen i den tyska staden Herford anklagas för att ha tystnat ner en barnvåldtäkt som ska ha skett på ett flyktingboende i regionen för två veckor sedan.

Våldtäkten ska ha skett i en byggnad som nyligen konverterats till ett flyktingboende. En ghanan, utan fastställd ålder, ska ha övergripit sig sexuellt på en 10-årig flicka från ”en före detta sovjetstat”, enligt den lokala tidningen Westfalen-Blatt. Flickan ska ha blivit våldtagen så pass våldsamt att hon var tvungen att läggas in på sjukhus.

Våldtäkten skedde alltså för två veckor sedan men har inte uppmärksammats av de lokala myndigheterna, som nu anklagas för att försöka mörka händelsen.

Efter att våldtäkten blivit känd för allmänheten rekommenderade polisen flyktingboendet att flytta alla afrikaner till ett annat boende då man fruktade hämndattacker. Förslaget nekades dock av de lokala myndigheterna.

Johannes-Wilhelm Rörig, ansvarig för ”frågor om sexuella övergrepp mot barn” i den tyska regeringen, varnade redan 2015 för den utsatta position som barn befinner sig i på flyktingboenden.

Under 2016 rapporterades totalt 119 fall av sexuella övergrepp bland asylsökande i Nordrhein-Westfalen regionen.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top