FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Tyska valet: Angela Merkel drar ifrån enligt ny opinionsundersökning

  Får högsta siffran sedan september 2015.
  Postad i Europa
  Datum 2017.06.29
  Merkel2

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  TYSKLAND. Förbundskansler Angela Merkel och hennes kristdemokratiska parti (CDU) utökar sitt stöd till hela 40%, enligt en opinionsundersökning utförd av Forsa institutet. Siffran är den högsta sedan september 2015.

  När Angela Merkel, i slutet av 2015, beslutade att öppna upp landet för 1 miljon migranter sjönk förbundskanslerns populäritet kraftigt, men enligt den senaste opinionsundersökningen är Merkel och hennes CDU nu tillbaka på vinnarspåret och ökar nu kraftigt.

  De tyska Socialdemokraterna är näst största parti med ett stöd från 23% av väljarna, Miljöpartiet och vänsterextrema Linke får 9% vardera, medan invandringskritiska Alternativ för Tyskland respektive Fria Demokrater får 7% av rösterna enligt opinionsundersökningen.

  Hela 52% säger dessutom att de skulle rösta på Merkel som förbundskansler om de gavs möjligheten till att rösta på en person, istället för (som nuvarande system) på ett parti.

  Systemet påminner om det svenska riksdagsvalet – där väljarna röstar på ett parti och den ledare vars parti samlar flest röster blir sedan (i de flesta fall) vald till förbundskansler.

  Hela 40% av de tyska väljarna säger sig, enligt undersökningen, lita på att CDU kan lösa Tysklands problem.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Ämnen:
  Muslimer Ber

  Parisbor kan inte sova på grund av muslimska böneutrop


  Rumänskt fängelse

  Europadomstolen: Det strider mot mänskliga rättigheter att utvisa kriminella rumäner


  Top