Heta Ämnen:

Ungern: Centraleuropa står enade mot illegal massinvandring

"Välfärd, säkerhet, ordning och utveckling kan inte upprätthållas om Europa inte försvarar sina gränser."

Publicerat den 22 juni, 2017, kl. 7:00

Orban4
Central European Defence Cooperation (CEDC), en försvarsallians ledd av Ungern, har meddelat att de kommer att arbeta tillsammans för att stävja inflödet av illegala migranter till Europa.

Under ett CEDC-möte i Prag, som försvarsministrar från Österrike, Kroatien, Ungern, Slovakien, Slovenien och Tjeckien medverkade i, kom man överens om att länderna framöver ska ”stå enade mot illegal massinvandring”. Något som senare meddelades på den ungerska regeringens officiella hemsida.

Försvarsministrarna kom överens om att ”underlätta för länderna att tillsammans och snabbt kunna mobilisera sin civila, polisiära och militära kapacitet” för att försvara den Europeiska Unionens yttre gräns.

Den Ungerska premiärministern, Victor Orban, förklarade sitt lands förhållningssätt till massinvandringen så här:

”Vi vill ha ett ungerskt Ungern, och ett europeiskt Europa.”
”Ungern kommer inte att medverka i ett experiment som syftar till att förändra Ungern eller Europa, där traditionell europeisk kultur åsidosätts och bytts ut mot en mix av andra kulturer, religioner och värderingar.”

Som vi tidigare har rapporterat så har framförallt Ungern, Polen och Tjeckien fått hård kritik från EU, då man vägrar att delta i unionens omfördelningsprogram av migranter. Något som ser ut att resultera i sanktioner från Bryssel.

Viktor Orban meddelade, återigen, att Ungern inte kommer låta sig utpressas:

”Ingen kan tvinga oss att ta emot människor vars identitet och intentioner vi inte vet om”

Han menar vidare att Europas framtid inte ska styras från ”ett centralt imperium” utan att världsdelen även fortsatt bör ledas från de olika nationalstaternas huvudstäder. Han sa även att saker så som ”välfärd, säkerhet, ordning och utveckling” inte kan upprätthållas om inte Europa försvarar sina gränser.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top