Heta Ämnen:

Ungern: Det är omöjligt för Europa och islam att samexistera utan konflikt

Ungerns civilminister kommenterar hoten om sanktioner från EU.

Publicerat den 14 juni, 2017, kl. 7:02

Ungern
Ungern deklarerar att islam och Europa ”inte kan samexistera utan konflikt”, som svar på EU:s hot om sanktioner efter att landet vägrat att ta emot migranter.

Ungerns civilminister, Zoltán Balog, kallade under tisdagen den Europeiska Kommissionen för ”hjälplös, förvirrad och svag” i dess försök att stävja migrantkrisen. Han menade vidare att anledningen till att EU är så irriterade på Ungern, Polen och Tjeckien är att de har lyckats -genom att införa strikta gränskontroller – att lösa de problem som unionen i övrigt har misslyckats att komma till rätta med.

Han passade även på att adressera det hot som han anser att islam utgör mot Europa:

”Islam är en vidsträckt kultur och religion men Europa har en annan identitet, och det är uppenbart att dessa två kulturer inte kan samexistera utan att konflikter uppstår.”

Zoltán Balog, som är utbildad teolog, menar att den största skillnaden är att vi i Europa har separerat politiken från religionen, medan islam istället dikterar politiken.

Balog meddelade även att Ungern inte kommer att ge sig för ”godtyckliga åtgärder” och regeringen anser att hoten om påföljder från EU är såväl ”olagliga” som ”farliga”.

Landet har tidigare meddelat att man inte kommer att ändra sin immigrationspolitik under några omständigheter och att man även fortsatt kommer att prioritera de ungerska och europeiska folkens säkerhet.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top