Heta Ämnen:

Viktor Orbáns jultal: Uppmanar alla européer att försvara sin kristna kultur

Fundamentala delar av europeisk kultur är "under attack" på grund av "statsfinansierad" mångkultur.

Publicerat den 26 december, 2017, kl. 11:16

Orban-jultal

Viktor Orbán uppmanade, i sitt jultal, alla européer att försvara sin kristna kultur. Han meddelade även han att ungrarna inte kommer att ”gömma sig bakom cementblock” eller se sin kvinnor och döttrar bli ”trakasserade i folksamlingar under nyårsfirandet” – tillskillnad från sina mångkulturella grannländer.

”Kristendomen är vår kultur och vår civilisation. Vi lever i den. Det handlar inte om hur många människor som går i kyrkan, eller ärligt ber. Kultur är en del av vardagen. Kristen kultur definierar vår dagliga moral.”

Vidare menade Orbán att fundamentala delar av europeisk kultur är ”under attack” på grund av ”statsfinansierad” mångkultur.

”Dom vill stoppa oss från att vara dom vi är. Dom vill att vi ska bli något som vi inte vill vara. Dom vill blanda upp oss med människor från en annan värld, och att vi ska förändras för att mångkulturen ska ses som problemfri.”

Han bad även alla européer att ha försvaret av vår kristna kultur i åtanke när vi väljer våra regeringar.

”Inte för andras skull, utan för vår egen; för våra familjer, våra nationer, våra länder och för vårt ‘hemlands hemland’ – för försvaret av Europa.”

Avslutade Viktor Orbán sitt jultal.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top