Heta Ämnen:

YouGov: Hälften av tyskarna vill att Merkel avgår innan mandatperiodens slut

Är slutet nära för världens mäktigaste kvinna?

Publicerat den 29 december, 2017, kl. 0:54

Merkel slut

En ny opinionsundersökning från YouGov visar att hela 47 procent av tyskarna föredrar att Angela Merkel inte sitter kvar över hela mandatperioden (4 år), medan endast 36 procent vill att hon ställer upp i även nästa val.

Vi har tidigare rapporterat om hur Merkel just nu kämpar med att hitta en samarbetspartner i det tyska parlamentet – detta för att kunna bilda en majoritetsregering trots att hennes CDU stod för ett relativt dåligt valresultat. Likt sjuklöverns behandling av Sverigedemokraterna gör Merkel nu allt för att förhindra att valets stora vinnare, nationalkonservativa AfD, får något som helst reellt inflytande över tysk politik.

Angela Merkel har varit Tysklands förbundskansler sedan 2005, och ses av många som EU:s informella ledare. Många anser att hon är att tacka för landets goda ekonomi, men Merkel har de senaste åren fått hård kritik för sin generösa migrationspolitik och allt fler tyskar verkar nu anse att måttet är rågat.

Frågan är: indikerar YouGov-undersökningen början på slutet för världens mäktigaste kvinna? Vad tror du? Kommentera gärna nedan!

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top