Heta Ämnen:

Ett drygt årtionde av islamistisk terrorism i Europa: Vi listar några av de blodigaste attackerna

Terrorattentatet i London är bara ett i raden av islamistiska attacker som drabbat Europa de senaste 13 åren.

Publicerat den 4 juni, 2017, kl. 14:58

Terror
Gårdagens terrorattentat i London – som skördade 7 dödsoffer och skadade ytterligare drygt 50 personer – är tyvärr bara ett i raden av islamistiska attacker som drabbat Europa de senaste 13 åren. Här är en sammanställning av några av de blodigaste dåden.

22 maj, 2017 i Manchester
En självmordsbombare dödade 22 personer och skadade drygt 60 människor efter en Ariana Grande konsert i Manchester. Många av offren var barn, den yngsta bara 8 år gammal.

7 april, 2017 i Stockholm
En illegal migrant kapade en lastbil och körde rakt in i fotgängare på Drottninggatan i Stockholm. 4 människor miste livet, bland annat en 11-årig flicka.

22 mars, 2017 i London
En man körde över fotgängare, med en hyrbil, på Westminster Bridge i London och knivhögg en polis till döds. Totalt dog 4 människor.

19 december, 2016 i Berlin
En lastbil körde in i en julmarknad i den tyska huvudstaden och dödade 12 människor. Gärningsmannen var en illegal migrant som tidigare hade bedömts som farlig av tyska myndigheter.

14 juli, 2016 i Nice
En lastbilschaufför körde rakt in i det nationaldagsfirande som tog plats på Nices strandpromenad. 86 personer dog i dådet.

22 mars, 2016 i Bryssel
En synkroniserad attack i Belgiens huvudstad. Flera gärningsmän detonerade självmordsbomber på Bryssels flygplats och i stadens tunnelbana. 32 människor miste livet och ett hundratal skadades.

14 november, 2015 i Paris
Flera gärningsmän, med kopplingar till terroristorganisationen IS, utförde synkroniserade attacker på flera platser i den franska huvudstaden Paris. Totalt dog 130 människor.

14-15 februari, 2015 i Köpenhamn
En dansk filmskapare, Finn Noergaard, skjöts till döds och tre poliser skadades. Dagen efter attackerar samma gärningsman en synagoga där han dödade en vakt och skadade två poliser innan han själv skjöts till döds av polisen.

7-9 januari, 2015 i Paris
Flera gärningsmän stormade den franska satirtidningen Charlie Hebdo och öppnade eld mot personalen, 12 människor dog och ytterligare 11 personer skadades.
Två dagar senare mördas ytterligare 5 människor i en attack mot en judisk mataffär.
Samtliga gärningsmän tillhörde samma terrorcell.

24 maj, 2014 i Bryssel
4 människor skjöts till döds i en attack mot det judiska museet i Bryssel.

7 juli, 2005 i London
4 islamistiska terrorister sprängde sig själva i Londons tunnelbana, 52 människor miste livet och ett hundratal skadades.

11 mars, 2004 i Madrid
Bomber detonerade, mitt under rusningstrafiken, på fyra olika tåg i Madrid. 191 människor dog i attentatet.

#neverforget

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top