Heta Ämnen:

Malmö: Det ”kulturella centret” visade sig vara Skandinaviens största moské

Publicerat den 20 maj, 2017, kl. 12:32

Moské2
ISLAMISERING. När det Islamiska Förbundet i Malmö 2010 ansökte om bygglov så kallade man byggnaden för ett ”aktivitetscentrum för ungdomar och familjer i Malmö med fokus på Rosengård”. Färdig och invigd är det uppenbart att det handlar om en moské, nästan 2 000 kvadratmeter stor och med en kapacitet att rymma hela 2 000 personer – störst i Skandinavien.

Ministry of Awqaf and Islamic Affairs of the State of Qatar invigde den 28 april moskén som går under namnet Umm Al-Mu’minin Khadijah. Skandinaviens största med en prislapp på hela 3 miljoner euro, en nota som Qatar plockat upp, enligt Qatar News Agency som rapporterar följande:

”Chefen för avdelningen för islamiska affärer vid Ministry of Awqaf and Islamic Affairs, Khalid Shaheen Al Ghanim, sa att moskén byggdes och möblerades på staten Qatars bekostnad för över 3 miljoner euro under bevakning av Ministry of Awqaf och i samarbete med Skandinaviens Waqf (Islamiska Förbundet) i Malmö.”
”Moskén är Skandinaviens största och ligger på första och andra våningen i Skandinaviens Waqfs fyravåningsbyggnad.”

Islamiska Förbundet i Malmö, den svenska organisation som alltså ansökte om bygglov och driver moskén, har kopplingar till den danska imamen Abu Labans – känd för sina kopplingar till såväl Muslimska Brödraskapet som jihadism och en av de muslimer som hetsade den muslimska världen att agera mot danska Jyllandsposten efter att tidningen publicerat en karikatyr av profeten Mohammed.

När Sydsvenskan i september 2010 intervjuade Khaled Assis, ledare för det Islamiska Förbundet i Malmö, förnekade han att en moské höll på att byggas, istället menade han att byggnaden var ett kulturellt centrum för muslimer. På frågan ”Är det en moské ni ska bygga?” svarade han:

”Nej. Vi har bönesal för vi är muslimer och då måste vi naturligtvis be. Men det finns redan en moské i Malmö”

”Jag är ingenjör, I know my numbers. Under en fredagsbön kommer max tretton procent av byggnaden att användas. Det är ingen stor bönesal.”

Färdigställd råder det inte längre några tvivel om saken, Skandinaviens största moské är nu invigd – finansierade av utländska intressen, med en ytterst tveksam agenda.

Läs även: Håller Europa på att islamiseras?

Tycker du att den här artikeln var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top