Heta Ämnen:

Årskrönika 2017: Konservatismens renässans

Det gångna året representerar enligt oss en vändpunkt i kampen för frihetlig konservatism, och mot den globala eliten.

Publicerat den 20 december, 2017, kl. 21:36

Winning

2017 går mot sitt slut och det är därmed dags för oss att sammanfatta året, och vilket år det har varit!

Alternativa nyhetssidor, så som Noterat.nu, står för en pragmatisk syn på samtiden och därmed ofta även pessimistisk. Det är nämligen oundvikligt att vara en pessimist, för aldrig förr har efterkrigstidens väst stått inför större utmaningar – inte minst kulturellt.

Denna årskrönika hade med all rätt kunnat handla om ett 2017 där västvärlden i allmänhet, och Sverige i synnerhet står på ruinens brant. Om terror och våldtäkter. Om hur en globalistisk elit blir allt mer maktfullkomlig och inskränker på vår demokrati.

2017 går dock, i våra ögon, till historien av helt andra anledningar.

Det gångna året representerar enligt oss en vändpunkt i kampen för frihetlig konservatism, och mot den globala eliten. För första gången på flera år så har ”vi” äntligen börjat vinna igen. Låt oss sammanfatta några av årets höjdpunkter:

Den 20 januari i år svors Donald Trump in som USAs president och oavsett vad man anser om mannen i fråga så är det en rak höger mot etablissemanget samt globalisterna och en seger för alla oss som värnar om demokrati och frihet.

Den 15 mars var det parlamentsval i Nederländerna. Geert Wilders PVV blev valets stora vinnare och etablerade sig därmed som landets näst största parti. Största förlorarna var det liberala regeringspartiet VVD som förlorade hela 8 mandat.

Den 29 mars åberopade Storbritanniens premiärminister, Theresa May, artikel 50 i EU-föredraget och inledde därmed processen att formellt lämna det globalistiska projekt som den Europeiska Unionen utgör. Ytterligare ett slag i magen på etablissemanget och således en seger för demokratin och alla som motsätter sig en global maktelit.

Den 7 maj gick fransmännen till valurnorna för att välja sin nästa president, liberala Macron eller nationalkonservativa Marine Le Pen. Det hela slutade visserligen i en förlust för Le Pen, men får ändå ses som en seger för den konservativa rörelsen – för 5 år sedan vore det helt otänkbart att en kandidat likt Marine Le Pen skulle ta sig till andra omgången och på allvar utmana det liberala etablissemanget i Frankrike.

Den 24 september hölls det förbundsval i Tyskland. Angela Merkels CDU backade kraftigt och förlorade hela 65 mandat men kunde trots det behålla makten som landets största parti. Valets stora vinnare var istället nationalkonservativa AfD som gick från 0 till 94 mandat (12.6% av rösterna).

Den 15 oktober gick österrikarna till val. Ett val som konservativa kristdemokratiska Folkpartiet (ÖVP) vann samtidigt som det kulturnationalistiska och EU-kritiska Frihetspartiet (FPÖ) ökade kraftigt. Tillsammans bildar de nu en av Europas starkaste konservativa regeringar.

Dessutom har…

…V4-länderna (Polen, Tjeckien, Ungern och Slovakien) utgjort en ständig nagel i ögat på den Europeiska Unionen.

…Traditionell/liberal media drabbats av en identitetskris (#metoo) och en gång för alla förlorat den stora allmänhetens förtroende. En majoritet dras även med ekonomiska problem till följd av minskade annonsintäkter.

…Allt fler engagerat sig såväl aktivt som offentligt i den Sverigevänliga rörelsen.

Sammanfattningsvis… Även om det ser mörkt ut på många fronter så kan vi se en brinnande liten låga i slutet av tunneln. Samtidigt som västvärlden i stort fortsätter sin destruktiva kräftgång har vi för första gången på mycket länge anledning att känna hopp om framtiden. Det finns gott om goda krafter där ute som inte har gett upp, som aldrig kommer att ge upp.

2018: Ett ödesår för Sverige

Vi hoppas att denna årskrönika kan fungera som en slags brännvätska för alla konservativa där ute. 2018 års riksdagsval kommer nämligen att vara ett ödesval för Sverige och svenskarna – det här landet klarar inte av ytterligare fyra år av vanskötsel och socialistiskt styre. Det krävs en kraftansträngning från alla som bryr sig om kommande generationer svenskar och Européer om vi ska lyckas vända denna negativa trend.

Inget kan göra allt, men alla kan göra något.

”If you’re going through hell, keep going!”

– Winston Churchill

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top