Heta Ämnen:

Brexit, Swexit och Frexit handlar inte om total isolation: vi slår hål på 3 vanliga myter

Som vanligt handlar debatten mer om identitetspolitik än sakliga argument.

Publicerat den 22 maj, 2017, kl. 17:37

SWEXIT
En växande skara konservativa, nationalister, populister – kalla oss vad du vill – har efter Brexit börjat tala om att deras länder bör följa britternas exempel. I Sverige pratar allt fler om Swexit, i Nederländerna pratas det om Nexit och en av de stora frågorna under det franska presidentvalet var ifall Frankrike ska göra en Frexit.

Valet av Donald Trump som USAs 45 president kan även det kopplas till frågan, de amerikanska väljarna gav världen ett tydligt besked i globalisten Barack Obamas fotspår – de Förenta Staterna ska fortsatt vara en suverän nation som över allt annat värnar om de egna medborgarnas intressen.

Låt oss prata om Swexit, det vill säga ett svenskt utträde ur den Europeiska Unionen.

Som vanligt handlar debatten mer om identitetspolitik än att faktiskt lyssna på sina motståndare och forma relevanta argument. Vi har samlat 3 myter som EU-försvarare falskeligen försökt att klistra på oss när vi debatterat för ett utträde.

”Ni vill isolera Sverige och stå utanför den europeiska gemenskapen.”
Fel! Vi ifrågasätter den Europeiska Unionen som koncept, och vill helst att hela unionen ska läggas ner. Den europeiska gemenskapen är i grunden bra – vi delar i stort värderingar, kultur och levnadssätt med övriga europeiska länder. Den Europeiska Unionen däremot är i grunden dålig, ett parlament i Bryssel – som inte är framröstat av det svenska folket – ska inte vara en lagstiftande makt i Sverige, de ska inte kunna bestämma vilka länder vi vill sluta avtal med och hur vi behandlar våra gränser. Sverige är och ska vara en suverän stat. På riktigt.

”Utan EU går Sveriges ekonomi under.”
Återigen, det handlar främst om att lägga ner hela EU. Unioner har alltid funnits och kommer alltid att finnas, men en union som agerar som en slags monsterstat kan inte accepteras. Det är ett hot mot vår nationella frihet. Självklart ska Sverige ingå samarbeten och unioner med andra nationer, men de bör främst fokusera på (fri)handel och utbyten som inte kränker medlemsländernas suveräna status.

”Du studerar själv utomlands, det hade du inte kunnat göra utan EU:s fria rörlighet.”
Fel! De tjänar på att jag väljer att studera här då jag bidrar till den inhemska ekonomin genom att leva och bo (samt betala en universitets-avgift) i landet. Inte en enda gång har jag nyttjat landets välfärdssystem. Något som naturligtvis kommer att ligga i deras intresse även efter ett utträde ur EU. Det är också vad immigration bör handla om, ett utbyte där migranten bidrar lika mycket till värdlandet som de bidrar till migranten.

Ett system där immigration handlar om att migranten utnyttjar värdlandet för ekonomisk vinning är inte långsiktigt hållbart. Fri rörlighet för den fria rörlighetens skull är ett korkat argument, det är inte din mänskliga rättighet att bosätta dig i ett främmande land – visa att du kan bidra och de kommer att mottaga dig med öppna armar. Oavsett lagar om fri rörlighet.

Håller du med oss? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.


Vi kommer att bygga upp en kampanjsida (Swexit.eu – OBS! Inte lanserad ännu) för Sveriges utträde ur EU med nyheter, granskningar och annat smått och gott.

Mer info kommer löpande men, som sagt, hoppa gärna på tåget redan nu och gilla vår Facebook-sida!

Projektet är partipolitiskt oberoende.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top