Heta Ämnen:

Därför vore det en katastrof om Jeremy Corbyn vinner det brittiska valet

Det går inte att blunda för Labourledarens historiska kopplingar till terroristorganisationer.

Publicerat den 8 juni, 2017, kl. 14:37

Corbyn1
Idag går britterna till valurnorna för att avgöra vem de anser är bäst lämpad att leda landet genom såväl Brexit-förhandlingarna som ett kritiskt säkerhetsläge – under en period på endast 13 dagar drabbades Storbritannien av två dödliga terrorattacker som sammanlagt skördade 30 liv, båda med islamistiska motiv.

Även om fler partier, så som Lib Dem och UKIP, ställer upp i valet så kommer det i slutändan att stå mellan den nuvarande premiärministern och ledaren för Storbritanniens konservativa parti, Theresa May, och partiledaren för socialdemokratiska Labour, Jeremy Corbyn.

Vad som, när valrörelsen startade, såg ut som en enkel resa för May – mot ett förnyat förtroende – har utvecklats till en riktigt nagelbitare. Labour har gjort en stark valrörelse och flera opinionsundersökningar hävdar att partiet endast är en procent-enhet bakom de konservativa. Andra menar till och med att de leder. För att sätta siffran i perspektiv: senast det begav sig – i valet 2015 – så vann de konservativa med en marginal på nästan 7 procent-enheter.

Detta är, enligt oss, en synnerligen skrämmande utveckling. Vi menar att det till och med att vore direkt skadligt för landet och därmed hela Europa om Jeremy Corbyn väljs till Storbritanniens nästa premiärminister. Låt oss inleda vår argumentation med ett citat från Victor Orban som för drygt två veckor sedan sa att:

”Post-kommunismen har två lagar. Kommunister kan inte inte förgöras, dom byter bara skepnad; och om vi slänger ut dom genom dörren, så kommer de tillbaka genom fönstret.”

Ungerns premiärminister talade visserligen om ungersk politik men han kunde lika gärna ha beskrivit Labours partiledare, Jeremy Corbyn.

Vi har tidigare skrivit om hur brittisk underrättelsetjänst övervakade Corbyn under årtionden då de ansåg att han var statsfientlig. De hade minst sagt goda grunder att göra det. Labours partiledare har och har haft odiskutabla kopplingar till såväl terrororganisationerna IRA, Hizbollah och Hamas som anti-semiter, arabiska nationalister och stalinister. Låt oss gå igenom dessa kopplingar en efter en.

The Irish Republican Army
Under 80- och 90-talet stödde Corbyn IRA och motsatte sig den nordirländska fredsprocessen.

– Han röstade mot fredsprocessen och förslaget om en anglo-irländsk överenskommelse i det brittiska parlamentet. Nuvarande Labourledaren menade att de republikanska nationalisterna inte skulle behöva kompromissa.

– 1986-92 medverkade han och talade vid årliga evenemang till stöd för IRA-terrorister.

– Han var generalsekreterare i redaktionen för den vänsterextrema tidskriften Labour Briefing, som öppet stödde IRA.

Anti-semitism och arabisk nationalism
Jeremy Corbyn har en märklig och synnerligen obehaglig förkärlek för arabiska regimer, förmodligen då de delar hans anti-semitiska världsbild.

– Vid 5 olika tillfällen har Corbyn medverkat i den iranska regimens officiella propaganda kanal.

– Han har stött och berömt islamisten Raed Salah som, bland annat, är känd för att sprida anti-semitisk propaganda och som har påstått att judar låg bakom 11 september.

– Corbyn har bjudit in såväl Hizbollah som Hamas till det brittiska parlamentet och beskrivit terrororganisationerna som sina ”vänner”.

Stalinism
Labourledarens högra hand, Seumas Milne, har sagt att ett större fokus bör läggas på de positiva delarna av Stalins kommunistiska diktatur. Han har kopplingar till det brittiska kommunistiska partiet och har arbetat för den pro-kommunistiska tidskriften ”Straight Left”.


Om Jeremy Corbyn vinner valet och således blir premiärminister så vore det en stor vinst för extremvänstern i Europa. Det hade försvagat och underminerat kampen mot islamismen. Och Storbritannien, som en gång i tiden ledde kampen mot Hitler och nazismen, skulle för första gången ha en anti-semitisk premiärminister.

Viktor Orbans varning tål att upprepas:

”Post-kommunismen har två lagar. Kommunister kan inte inte förgöras, dom byter bara skepnad; och om vi slänger ut dom genom dörren, så kommer de tillbaka genom fönstret.”

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top