Heta Ämnen:

Håller Europa på att islamiseras? Vi granskar massinvandringens effekter

Det är hög tid att fundera på hur massinvandringen påverkar våra europeiska nationer.

Publicerat den 14 maj, 2017, kl. 13:29

Islamisering
GRANSKNING. Populister, nationalister och en del konservativa hävdar att det pågår en islamisering av Europa. Vänsterliberaler avfärdar det hela som en konspirationsteori och menar att deras politiska motståndare är paranoida. Hela debatten handlar – från båda sidor – allt för ofta om identitetspolitik snarare än saklig argumentation. Så hur ligger det egentligen till – pågår det verkligen en islamisering av Europa? Noterat.nu granskar den demografiska utvecklingen i vår världsdel.

Miljontals migranter har de senaste åren sökt sig till Europa, en överväldigande majoritet med sitt ursprung i muslimska länder. Det är hög tid att fundera på hur massinvandringen har och kommer att påverka den demografiska utvecklingen i våra europeiska nationer. Vi har granskat utvecklingen i Europas tre största ekonomier – Tyskland, Storbritannien och Frankrike – och vår slutsats är odiskutabel. Europa håller i allra högsta grad på att islamiseras, låt oss redogöra för hur.

Tyskland

Tyskland har under Angela Merkel tagit rollen som världens “humanitära”-stormakt och tog under 2014 och 2015 emot hela 1.2 miljoner migranter. Något som utan tvekan varit en ansträngning till och med för Europas enskilt starkaste ekonomi.

Endast 34 000 av de dryga miljonen migranter har funnit ett jobb i landet, enligt en rapport från den tyska regeringen. Dessutom har brottsligheten i allmänhet och sexualbrott i synnerhet ökat väsentligt. En våg av terror har sköljt över landet. 

Under 2016 drabbades Tyskland av 4 olika terrorattacker. 3 av de 4 gärningsmännen kom till Tyskland som migranter, den fjärde utfördes av en tysk tonåring med rötter i Marocko. Samtliga hade islamistiska motiv. Den dödligaste attacken skedde den 19 december när en lastbil körde rakt in i en julmarknad. Attentatet skördade 12 liv och hela 56 personer skadades.

Okej, att migrationen lett till stora utmaningar eller problem (beroende på hur man väljer att se det) för det tyska samhället råder det inga tvivel om, men det var ju inte främst den frågan som vi sökte efter ett svar på – utan frågan är; håller Tyskland på att islamiseras?

Det finns mycket som tyder på det.

I slutet av 2015 var 5.8 miljoner muslimer bosatta i Tyskland och man var således det land med den näst största (efter Frankrike) muslimska befolkningen i Europa. Sedan dess har ytterligare över en kvarts miljon människor invandrat, främst från muslimska länder, så antalet muslimer i landet är med all säkerhet högre idag och dessutom ständigt växande.

Men det är inte bara invandringen som påverkar den religiösa demografin i Tyskland.

Den naturliga befolkningsökningen bland muslimer i landet uppgår årligen till 1.6% eller 77 000 personer, enligt PEW Research Center. Samtidigt sjunker födelsetalet bland den tyska befolkningen – med endast 1.39 födslar per kvinna har Tyskland ett av de lägsta födelsetalen i världen och en negativ befolkningstillväxt på -1.4% årligen.

En annan faktor som påverkar den religiösa demografin i landet är utan tvekan kristendomens tillbakagång. 2015 utexaminerades endast 58 nya präster i Tyskland, det siffran kan jämföras med år 1963, då det prästvigdes hela 400 nya präster. Under det senaste årtiondet har den katolska kyrkan tvingats att stänga hela 515 kyrkor medan den evangelisk-lutheranska kyrkan har stängt 340 stycken. Såväl kristna dop som giftemål har minskat dramatiskt. Det kristna tomrummet förväntas fyllas med islam och inom 20 år väntas kristna tyskar vara en minoritet i landet enligt en artikel i The Local som hänvisar till den tyska tidningen Welt.

Storbritannien

Det finns i dagsläget 1700 moskéer i Storbritannien varav 423 återfinns i den multikulturella huvudstaden, London. Samtidigt så har över 500 kristna kyrkor lagts ner och byggts om till bostäder sedan 2001, uppger The Wall Street Journal. Liksom i Tyskland är trenden tydlig – kristendomen tappar mark medan islam är på frammarsch.

Demografin bland utövarna av de båda religionerna skiljer sig dessutom nämnvärt när det kommer till ålder. Medan över hälften av alla brittiska muslimer är under 25 år gamla så är hela 25% av de kristna över 65 och redan 2020 väntas antalet britter som besöker muslimska böner vara fler än de som besöker kristna gudstjänster. År 2015 var Mohammed dessutom det vanligaste namnet för nyfödda barn i Storbritannien.

Det har startats namninsamlingar där muslimer kräver att moskéer ska få använda sig av högtalare för böneutrop tre gånger om dagen. En av dom, som lämnades in till den brittiska regeringen, fick över 25 000 underskrifter.

Vidare finns det idag runt 85 officiella sharia-domstolar i Storbritannien. De är tillåtna att lösa finansiella, familje- och giftemålstvister men kritiker menar att de i allt högre utsträckning agerar som traditionella domstolar.

Frankrike

Utan tvekan det land i Europa som har haft störst problem med militanta islamister. Sedan januari 2015 har Frankrike utsatts för inte mindre än 22 (!) olika terrorattentat, 21 av dessa hade islamistiska motiv och flertalet en mycket dödlig utgång. Totalt har 220 människor dött till följd av islamistisk terror i landet de senaste 2 åren.

I slutet av 2016 uppskattades den muslimska befolkning i Frankrike att uppgå till 6.5 miljoner, en siffra som motsvarar cirka 10% av den totala befolkningen. Landet har därmed största muslimska befolkning i Europa.

Undersökningar av den muslimska befolkningens attityder visar att en tredjedel vill att fullständiga sharia-lagar ska införas i Frankrike och att 42% av unga (18-29 år) franska muslimerna tycker att självmordsbombning alltid går att rättfärdiga.

En ökande anti-semitism har blivit ett stort problem i landet. Frankrike har den största judiska befolkningen i Europa (500 000) och rekordmånga judar lämnar nu Paris för andra delar av landet då de inte längre känner sig trygga i huvudstaden. Andra lämnar landet helt och hållet, 2015 flyttade 8000 franska judar till Israel – även detta ett rekord.

En undersökning i franska tidningen Le Mond visar att en majoritet (51%) av alla franska judar känner sig hotade enbart på grund av att de är judar. 63% uppgav att de har blivit häcklade och hela 43% sa att de har blivit attackerade med anti-semitiska motiv.

En hemlig polisrapport som Le Parisien kommit över avslöjar att 17 muslimska poliser i Paris har utretts för islamistisk radikalisering mellan 2012 och 2015. De utpekade poliserna ska ha vägrat att skydda judiska synagogor och sporrat andra att utföra terroristattacker på sociala medier.

Under de 7 första månaderna av 2016 så stängdes runt 20 radikala moskéer och bönerum runt om i Frankrike, enligt inrikesminster Bernard Cazeneuve. Cirka 120 av landets 2500 (flest i Europa) moskéer och bönerum tros predika Salafism, en radikal och fundamentalistisk tolkning av islam.

Vad betyder termen ”islamisering” egentligen?

I akademiska sammanhang betecknas termen islamisering av att islam som religion vinner ökat inflytande, att ett samhälle övergår eller förskjuts i riktning mot islam. Förskjutningen kan ske såväl socialt som politiskt. Vår granskning visar att samtliga av Europas tre största ekonomier genomgår just en social förskjutning i riktning mot islam, detta är evident fakta och vi menar därför att en islamisering av Europa sker. Ur ett politiskt perspektiv är islamiseringen inte lika uppenbar, inga islamiska partier finns i dagsläget representerade i något av de europeiska parlamenten även om det finns uppgifter som tyder på att flera traditionellt europeiska partier har infiltrerats av islamiska intressen. Inte minst i vårt kära hemland, Sverige.

Tycker du att den här granskningen var intressant? Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Facebook eller Twitter för att ta del av liknande innehåll framgent.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top