Heta Ämnen:

3 tips: Förbered din SEO-strategi för röstsökningar

Publicerat den 19 maj, 2016, kl. 16:40

Sökmotoroptimering
Igår presenterade Google sin nya intelligenta assistent. Tidigare har liknande AI-assistenter lanserats från bland annat Apple (Siri), Microsoft (Cortana), Amazon (Alexa) och Viv. Den nya tekniken kommer rimligtvis att förändra vårt sökbeteende. Noterat.nu har satt ihop en guide med tips på hur du förbereder din sökmotoroptimerings strategi för utvecklingen.

Googles nya assistent, med det passande namnet Google Assistent, hjälper dig att använda företagets sökmotor utan att lyfta ett finger. Röstsökning har funnits under några år nu, men tekniken har tidigare lämnat en hel del övrigt att önska och det är först nu som tekniken förväntas att slå igenom på allvar.

Vad kommer utvecklingen då att innebära för din sökoptimerings strategi? Vi har listat 3 saker att ha i åtanke då sökbeteendet förändras. Observera att följande är teorier som grundas på vad vi vet om de nya AI-assistenter i dagsläget.

1. Meningar ersätter nyckelord
Då folk i framtiden kommer att samtala med sina personliga AI-assistenter kommer sökningar i större utsträckning att innehålla frågor och längre fraser snarare än sökord.
Därför bör även du fokusera på att ge optimera din sajt för utvalda meningar istället för nyckelord.

2. Fokusera på naturliga och direkta svar
Tidigare har, åtminstone on-page optimering, handlat en hel del om att upprepa nyckelord och producera mycket innehåll. Mycket tyder på att det kommer att se annorlunda ut i framtiden, de intelligenta assistenterna kommer med största sannolikhet att fokusera på naturliga och direkta svar på användarnas frågor.

3. Använd röstsökning regelbundet och analysera resultatet
Som alltid när det kommer till digital marknadsföring gäller det att analysera och dra lärdom av resultatet. Använd därför röstsökning regelbundet, analysera din kategori/bransch och jämför utfallet med en vanlig webbsökning för att se skillnader.

Har du fler tips? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top