FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  4 webbdesign trender inom e-handel 2016

  Datum 2016.05.12
  webb design trender inom e-handel

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  För att lyckas inom e-handel är det viktigt att göra ett gott intryck, för att folk ska spendera sina pengar hos just dig är det extremt betydelsefullt att din sajt ser trovärdig ut och är visuellt tilltalande. Kanske kan denna guide hjälpa dig att uppnå detta? Vi har samlat 4 av de webbdesign trender vi ser inom e-handel i år.

  För cirka 2 veckor sedan skrev vi om trender inom webbdesign 2016, för de som har läst den guiden känns kanske en del av trenderna, som vi lyfter fram här, igen – men idag ska vi alltså vara lite specifika och fokusera på design trender inom e-handel.

  Webbdesign trender inom e-handel

  1. Simpel och ljus design
  I princip alla stora e-handels sidor arbetar idag efter mottot ”less is more”. Man försöker strippa menyerna och störande innehåll för att få besökaren att fokusera på vad man faktiskt säljer.

  2. Fokus på mobil e-handel
  Faktum är att en stor del av kunderna numera köper saker via sin mobila enhet, och fler lär det bli. När vi skrev om digitala trender 2016 nämnde vi att många utvecklare numera tänker ”mobile-first”, detta koncept har nu även kommit till e-handeln (som om man ska vara ärlig har legat efter på den fronten).

  3. Högre fokus på pop-ups
  Pop-ups kan vara irriterande, men faktum är att det är extremt effektivt sätt att konvertera besökare till kunder. Genom ett pop-up erbjudande kan du t.ex. erbjuda kunder som är påväg att lämna din sajt en rabatt på sitt nästa köp – i bästa fall tänker de då om och köper en av dina produkter.

  4. Högre fokus på bilder, mindre fokus på text
  Många e-handelssidor lägger nu större fokus på tilltalande bilder för att driva sin försäljning. En bild fångar lättare ögats uppmärksamhet och kan på relativt liten yta förmedla många känslor.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Content marketing

  Content marketing: 9 tips som leder till ökad konvertering


  VR headset

  Google ryktas lansera ett VR-headset på nästa veckas I/O-event


  Top