Heta Ämnen:

AdBlock plus har nu 100 miljoner aktiva användare

Publicerat den 10 maj, 2016, kl. 12:05

AdBlock Plus
Vi har tidigare skrivit om att nästan 200 miljoner människor aktivt använder sig av AdBlockers och att användandet av verktyget är en av årets stora digitala trender. Nu kommer nästa nyhet som får mediabolagscheferna att sätta förmiddagskaffet i halsen. Världens största annonsblockerings-verktyg, AdBlock plus, rapporterar att man nu har 100 miljoner aktiva installationer, och att antalet ökar i snabb takt.

AdBlock plus har funnits i över 10 år och är idag världens mest populära verktyg bland personer som vill undvika annonser. För fyra månader sedan rapporterade företaget att man har passerat en halv miljard (!) nerladdningar och igår släppte man för första gången på länge siffror över aktiva installationer, en siffra som nu alltså uppgår till över 100 miljoner.

Då företaget erbjuder sina användare en väldigt strikt integritets policy visar siffrorna antalet aktiva installationer, det är nämligen omöjligt för AdBlocker plus att spåra ifall en användare har installerat verktyget på flera olika enheter.

AdBlocker plus, och andra liknande verktyg, är såklart en nagel i ögat på publicister men – som vi tidigare har rapporterat om – arbetar företaget, tillsammans med svenska Flattr, med att erbjuda skapare av innehåll alternativa inkomstkällor. Ett tillägg ska göra det möjligt för användare att ”dricksa” hemsidor de besöker per automatik.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top