Heta Ämnen:

AdBlock Plus och Flattr gör det möjligt att dricksa webbsidor per automatik

Publicerat den 4 maj, 2016, kl. 11:39

Flattr och Adblocker
AdBlock Plus kommer i år att lägga till en funktion som gör det möjligt att automatiskt dricksa de webbsidor som du besöker när du har din AdBlocker aktiverad. Företagets vision är att ”revolutionera intäktskällor på webben” och att i princip alla annonser ska försvinna när läsarna istället har möjlighet att betala publicister direkt.

Funktionen har utvecklats tillsammans med Flattr, ett svenskt företag vars affärside är att ge folk möjligheten att betala för innehåll och kreativt skapande i syfte att stödja ett fritt och öppet Internet.

Företagen menar att annonser är dåliga och att människor är villiga att betala för bra innehåll. Frågan är dock hur mycket folk är villiga att betala, AdBlock Plus har som mål att förmedla en halv miljard dollar till publicister år 2017 – samtidigt visar en rapport från Adobe och PageFair att användandet av AdBlockers innebar en förlust på nästan 22 miljarder dollar i annonsintäkter under de första 8 månaderna 2015.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top