Heta Ämnen:

Nästan 200 miljoner människor använder idag AdBlockers

Publicerat den 24 april, 2016, kl. 12:54

AdBlocker
Igår skrev vi om digitala trender 2016 och nämnde bland annat att användandet av AdBlockers ökar. Idag skriver Business Insider om en rapport från Adobe och PageFair som visar att nästan 200 miljoner använder sig av AdBlockers idag.

AdBlocker är en mjukvara som du kan installera i din webbläsare för att slippa display-annonser. Användande av insticksprogrammet är inte helt okontroversiellt, när du blockerar annonser från att synas så påverkar du vad som i många fall är den enda inkomstkällan för t.ex. webbtidningar. Å andra sidan utövar du din konsumentmakt och tvingar media- och reklambranschen att komma på nya sätt att nå dig, sätt som matchar ditt beteende och användande – dessutom så slöar display-annonser ner laddningstiden för en webbsida markant. De flesta AdBlockers-tillägg ger dig som användare möjligheten att undanta sidor och på så sätt kan du enkelt stödja de sajter som du anser förtjänar det.

Adobe och PageFairs rapport visar att nästan 200 miljoner människor, över hela världen, idag använder sig av AdBlockers. Hela 45 miljoner av dessa är från USA och användandet av mjukvaran har där ökat med hela 50% det senaste året.

Vidare skriver Business Insider om några viktiga insikter man kan dra från rapporten:

– Om AdBlockers skulle få lika stort genomslag på mobila enheter så skulle Amerikanska mediabolag riskera att förlora hela 9.7 miljarder dollar i reklamintäkter nästa år.

– Användandet av AdBlockers varierar kraftigt beroende på vilken demografisk-tillhörighet en publicists läsare tillhör och innehållet på publicistens sajt. Sidor som t.ex. riktar sig till yngre män tenderar att utsättas för en högre grad av AdBlockers än generella nyhetssajter.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top