Heta Ämnen:

4 tips: Så här gör du din webbsida snabbare

Publicerat den 20 maj, 2016, kl. 12:30

Snabba upp din webbsida
Webbutveckling- och design är inte alltid enkelt. Det finns många olika saker att ha i åtanke när du bygger en webbsida – du vill förmodligen att sidan ska se snygg ut, vara dynamisk och erbjuda dina besökare nyttiga och bra funktioner. Men frågan är om snabbheten inte är en av de viktigaste faktorerna. Vi ger dig 4 tips på hur du gör din webbsida snabbare!

Hur snabbt din webbsida laddar påverkar allt från din ranking på sökmotorer till antalet sidvisningar och konverteringar. En studie visar följande:

– 85% av mobilanvändarna förväntar sig att en webbsida ska laddas snabbare på deras telefon än på datorn
– 40% av alla användare lämnar en webbsida om en specifik sida laddar i mer än 2 sekunder
– 79% av de som handlar på nätet vägrar att handla från en webbsida igen om de är besvikna på sidans prestanda
– 52% av de som köper saker online definierar en snabb sida som en avgörande faktor för deras lojalitet

Så hur ska du då gå tillväga för att snabba upp din webbsida? Vi ger dig 4 tips!

Minska antalet HTTP-förfrågningar
Antalet HTTP-förfrågningar är avgörande för hur snabbt din sida laddas. Minska antalet delar av din webbsida som behöver laddas – så som CSS-filer, skript och bilder. Ju fler du har, desto långsammare kommer det att gå.

Minska storleken på dina bilder innan du laddar upp dom på din sida
Många laddar upp orginal-storleken av en bild för att senare ändra storleken, för att passa på sidan, med hjälp av ett CMS-system, CSS eller HTML. Detta resulterar i att webbläsaren först hämtar orginal-bilden för att sedan ändra formatet som till den storlek som du vill ska visas för besökaren. För att undvika detta kan du ändra storleken i ett bild-redigeringsprogram innan du laddar upp bilden till din webbsida.

Ta bort onödiga plugins
Det finns idag ett oändligt antal plugins som du kan använda när du utvecklar din sajt och det är lätt att bli frestad att installera fler än du egentligen behöver. Dra i handbromsen! För många plugins slöar ner din sida och kommer i slutändan att påverka den negativt, även om de erbjuder en cool funktion…

Använd webbläsarens cache-minne
Med hjälp av cache-minnet lagrar besökarens webbläsare tidigare nerladdade resurser lokalt, t.ex. CSS-filer (sidans stilmall). Detta resulterar i att nästa gång de besöker din sida så kommer den att laddas snabbare.

Har du några fler tips på hur man snabbar upp sin sida? Dela gärna med dig i vårt kommentarsfält!

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top