FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Amazon utmanar Spotify: Släpper tjänst för musikstreaming

  Postad i Teknik
  Datum 2016.10.12
  Amazon Music

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Det är numera tre amerikanska giganter som utmanar svenska Spotify på musikstreamings-marknaden. Google släppte Play Music år 2011, Apple Music lanserades så sent som 2015 och nu har alltså även Amazon tagit steget in på marknaden för streamad musik.

  Amazons tjänst innehåller ett bibliotek med runt 30 miljoner låtar, fungerar på alla enheter och tillåter dig att ladda ner låter för att sedan spela upp dom i offline-läge.

  Men den största skillnaden mellan Amazons streamingtjänst och övriga aktörer är förmodligen de olika prenumerationsmodellerna som företaget erbjuder. Du får tre alternativ, där den billigaste ligger på endast 4 dollar:

  1. En som ger dig fri tillgång till all deras musik, på alla dina enheter, utan reklam, för 10 dollar per månad. En modell som samtliga aktörer erbjuder i dagsläget.

  2. För befintliga Amazon Prime kunder erbjuder företaget en rabatterat modell som kostar 8 dollar per månad.

  3. Det billigaste alternativet av streamingtjänsten kommer bara att fungera på Amazon Echo högtalare och kostar endast 4 dollar per månad.

  Det talas om att Amazon bryter en barriär genom att erbjuda hela sitt bibliotek för under 10 dollar per månad, något ingen av de övriga konkurrenterna har lyckats med – men ska vi vara helt ärliga så gör man det endast till befintliga kunder, så vilka effekter det får branschen som helhet får vi helt enkelt avvakta och se.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Ämnen:
  PC

  Fritt fall: Försäljningen av PCs minskar för andra året i rad


  Tribe1

  Tribe: En smartare app för videomeddelanden – utmanar Apple och Facebook


  Top