Heta Ämnen:

Amazon utmanar Spotify: Släpper tjänst för musikstreaming

Publicerat den 12 oktober, 2016, kl. 13:47

Amazon Music
Det är numera tre amerikanska giganter som utmanar svenska Spotify på musikstreamings-marknaden. Google släppte Play Music år 2011, Apple Music lanserades så sent som 2015 och nu har alltså även Amazon tagit steget in på marknaden för streamad musik.

Amazons tjänst innehåller ett bibliotek med runt 30 miljoner låtar, fungerar på alla enheter och tillåter dig att ladda ner låter för att sedan spela upp dom i offline-läge.

Men den största skillnaden mellan Amazons streamingtjänst och övriga aktörer är förmodligen de olika prenumerationsmodellerna som företaget erbjuder. Du får tre alternativ, där den billigaste ligger på endast 4 dollar:

1. En som ger dig fri tillgång till all deras musik, på alla dina enheter, utan reklam, för 10 dollar per månad. En modell som samtliga aktörer erbjuder i dagsläget.

2. För befintliga Amazon Prime kunder erbjuder företaget en rabatterat modell som kostar 8 dollar per månad.

3. Det billigaste alternativet av streamingtjänsten kommer bara att fungera på Amazon Echo högtalare och kostar endast 4 dollar per månad.

Det talas om att Amazon bryter en barriär genom att erbjuda hela sitt bibliotek för under 10 dollar per månad, något ingen av de övriga konkurrenterna har lyckats med – men ska vi vara helt ärliga så gör man det endast till befintliga kunder, så vilka effekter det får branschen som helhet får vi helt enkelt avvakta och se.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top