FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Bästa mobilen 2016? Vi har listat 5 kandidater

  Postad i Teknik
  Datum 2016.04.21
  Bästa mobilerna 2016

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Utbudet kvalitativa telefoner är numera stort. Sedan några år tillbaka spelar, i vårt tycke, prestandan inte längre en central roll – alla flaggskeppsmodeller håller i dagsläget en nivå som klarar av allt som vi (normalanvändare) kräver. Därför kommer vi i denna guide fokusera mer på design och byggkvalité samt specifika funktioner, så som kamera och skärm. För den som är intresserad av recensioner som går igenom minsta möjliga detalj kan vi rekommendera Swedroid.se.

  Bästa mobilerna 2016

  Nedan har vi listat våra favoriter bland det mobiler som har presenterats till dags dato.

  Samsung S7 Edge


  Samsung har genom lanseringen av Samsung S7 Edge släppt en mobil som slår största konkurrenten, Apples, flaggskepp iPhone 6s i nästan alla kategorier. Skärmen är fantastisk, kameran likaså och byggkvalitén är grym. I vårt tycke misslyckas sydkoreanerna dock i ett avseende, deras mobiler är inte speciellt snygga. Dessutom är den väldigt dyr.

  Releasedatum: Våren 2016
  Processor: 2,3GHz octa-core
  RAM-minne: 4GB
  Skärmstorlek: 5,5″ Super AMOLED
  Kamera: 12MP
  Vikt: 157g
  Mått: 150,9 x 72,6 x 7,7mm
  Prisjakt: 7650 :-


  Apple iPhone 6S  Apple är designens okrönte konung, och man har inte misslyckats denna gång heller. iPhone 6s osar byggkvalité och drar definitivt till sig blickar. Tyvärr lämnar prestandan en del övrigt att önska, kameran är inte på nivå med många av konkurrenternas och LCD skärmen kan inte mäta sig med t.ex. Samsungs Super AMOLED.

  Releasedatum: Hösten 2015
  Processor: 1,8GHz dual-core
  RAM-minne: 2GB
  Skärmstorlek: 4,7″ LCD
  Kamera: 12MP
  Vikt: 143g
  Mått: 138,3 x 67,1 x 7,1mm
  Prisjakt: 6299 – 7421 :-


  Sony Xperia X Performance


  Om Apple är designens konung så är Sony prinsen. Japanerna har återigen lyckats leverera den enda mobiltelefonen som kan mäta sig med iPhone rent designmässigt. Man har dessutom en av mobilvärldens bästa kameror och även om Mega Pixel inte är allt så låter 23 MP maffigt.

  Releasedatum: Våren 2016
  Processor: 2,1GHz quad-core
  RAM-minne: 3GB
  Skärmstorlek: 5″ LCD
  Kamera: 23MP
  Vikt: 164g
  Mått: 143,7 x 70,4 x 8,7mm
  Prisjakt: 6259 :-


  Huawei P9


  Kinesiska Huawei är förmodligen inte lika välkända för många svenskar som övriga tillverkare på denna lista. Företaget har dock kommit starkt de senaste åren och visat att man är en kraft att räkna med. Precis som vanligt när det kommer till kinesiska produkter så har Huawei lyckats pressa ner sina priser, och P9 är den billigast telefonen på den här listan. Detta utan att tumma på kvalitén, Huawei P9 har en gedigen unibody-konstruktion i lättmetall och en bra kamera.

  Releasedatum: Våren 2016
  Processor: 2,5GHz octa-core
  RAM-minne: 3GB
  Skärmstorlek: 5,2″ LCD
  Kamera: 12MP
  Vikt: 144g
  Mått: 145 x 70,9 x 7mm
  Prisjakt: 5490 :-


  Microsoft Lumia 950 XL


  Microsoft har egentligen alltid byggt bra telefoner, problemet är deras egna operativssystem som inte åtnjuter samma uppmärksamhet från företag och utvecklare som Google Android och iOS. Kamera samt skärm håller mycket hög klass och arbetar man i en windows-miljö finns många fiffiga funktioner som är användbara.

  Releasedatum: Hösten 2015
  Processor: 2GHz octa-core
  RAM-minne: 3GB
  Skärmstorlek: 5,7″ AMOLED
  Kamera: 20MP
  Vikt: 165g
  Mått: 151,9 x 78,4 x 8,1mm
  Prisjakt: 5690 :-

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Ämnen:
  Netflix

  Netflix kan få offline-läge: ”Vi stänger inga dörrar”


  Jämförelse: Oculus Rift vs HTC Vive

  Jämförelse av Virtual Reality headset: Oculus Rift vs. HTC Vive


  • Stetch

   iPhone 6Ss prestanda. Skulle gärna vilja höra mer om varför prestandan inte duger.

   • Som jag skriver så är inte kameran och skärmen i nivå med t.ex. Samsung. Är ju såklart till viss del subjektivt men här har du ett klipp som visar skillnaden på kamerorna (och ljud):
    https://www.youtube.com/watch?v=s6VUPgOzGlw

    • Stetch

     Aaah. Tolkade det som om du menade prestanda som i CPU, RAM och sådant. Då är jag med. Har ingen Android själv så har inte rikigt nånting att jämföra med. Därav frågan.

     • Alright! Ja, alltså CPU och RAM är väl egentligen också sämre – vad Apple dock alltid lyckas med är att få telefonerna att samspela med CPU och RAM, de är inte slöa och laggar i princip aldrig, vilket förutom designen är en av deras stora styrkor. 🙂

      • Stetch

       Ja på pappret är det ju absolut sämre. Men som du säger. Dom lyckas med samspelet.

      • Exakt! Imponerande.

  Top