Heta Ämnen:

De 10 största tekniknyheterna i Europa denna vecka

Publicerat den 15 maj, 2016, kl. 14:47

Spotify video
Sajten tech.eu sammanfattar varje vecka de 10 största tekniknyheterna i Europa. Denna vecka handlar bland annat om svenska Spotify och Europas största mjukvaruföretag, SAP.

Även om USA får ses som den klart klarast lysande stjärnan på teknikhimlen behöver vår egen kontinent, Europa, inte skämmas i sammanhanget. Tech.eu sammanfattar varje vecka de största nyheterna och här är deras lista denna vecka:

1. Europeiska kommissionen har stoppat Hutchinsons tänkta förvärv av 02 på grund av EUs konkurrenslagstiftning. Man menar att brittiska mobilkunder hade haft fått färre alternativ och att det förmodligen hade resulterat i högre priser om affären hade gått igenom.

2. Letgo, en Barcelona-baserad köp och sälj sajt (och app) för begagnade prylar, har tagit in ytterligare 100 miljoner dollar efter att företaget slagits samman med amerikanska Wallapop.

3. Svenska Spotify storsatsar på video. Företaget ska producera en rad tv-serier med Hollywood-skådisar som Tim Robbins och Def Jam Records grundare Russel Simmons.

4. Det kommer att bli möjligt för konsumenter att komma åt sina prenumerationer av tjänster som Netflix och Canal+ när de reser inom EU.

5. Tyska online auktionshuset, Auctionata, slåss samman med amerikanska Paddle8.

6. Europas största mjukvaruföretag, SAP, varnas av USA för säkerhetsbrister. En bugg som företaget åtgärdade för 6 år sedan kan fortfarande ge angripare tillgång till äldre SAP-system.

7. En av Berlins mest framträdande venture capital firmor, Cherry Ventures, har samlat in pengar till en ny fond som är värd cirka 150 miljoner euro. Planen är att ta kontroll över stadens spirande startup-scen.

8. Den ryska konkurrensmyndigheten har senare lagt beslut om potentiell böter för Google till och med den 31 maj. Bakgrunden är att Google påstås ha brutit mot lagen genom att kräva att vissa program ska vara förinstallerade på telefoner som använder företagets operativsystem, Android.

9. Amerikanska mediagiganten, Comcast, har köpt upp franska programmatic företaget StickyAds.tv.

10. Gratis WiFi kan komma att bli verklighet i Tyskland sedan landets koalitionsregering har kommit överens om nya regler för telekomindustrin.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top