Heta Ämnen:

Den 29 juli börjar Microsoft att ta betalt för Windows 10

Publicerat den 8 maj, 2016, kl. 13:43

Windows 10
Microsoft har erbjudit en gratis uppdatering till Windows 10 sedan lanseringen förra året. Snart är det dock slut på det, den 29 juli börjar företaget ta betalt för alla som vill uppgradera till mjukvarujättens senaste version av operativsystemet.

När Windows 10 släpptes var det första gången som Microsoft erbjöd sina användare att uppdatera sitt operativsystem gratis. Företaget har hela tiden sagt att erbjudandet skulle vara tidsbegränsat och tidigare i veckan meddelade man att tiden är påväg att rinna ut för alla som vill uppdatera till Windows 10 utan att betala – efter 29 juli kommer det nya operativsystemet att kosta dig 119 dollar för ”home”-versionen och 199 dollar för ”pro”-versionen.

Så här 10 månader efter att Microsoft lanserade sin senaste version av Windows är det 330 miljoner användare som har valt att uppdatera till Windows 10, det aktiva användandet att företagets nya webbläsare Edge har ökat med 50% det senaste kvartalet och mjukvarujättens intelligenta assistent, Cortana, har sedan den släpptes besvarat över 6 miljarder frågor.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top