FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Facebooks 10-års plan: Lika häftig som skrämmande

  Datum 2016.05.09
  Facebook f8

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  När Facebook förra månaden höll sin årliga utvecklingskonferens visade grundaren och VDn Mark Zuckerberg upp företagets 10-års plan.

  Planen, som är uppdelad i tre olika steg, visade både var bolaget kommer ifrån och vart det är påväg – kortfattat skulle man kunna sammanfatta det såhär; första steget var att utveckla en teknisk plattform som ligger till grund för företagets ekosystem (facebook.com), efter det adderade Facebook ett antal appar (messenger, search, video, groups, WhatsApp och Instagram) och sista steget i företagets 10 års-plan är att utveckla ett ekosystem som utvecklare, människor och externa företag kan använda för att bygga och utveckla sina egna affärer och relationer.

  Zuckerbergs plan är extremt ambitiös och lika häftig som den är skrämmande, Facebook vill att du ska lämna över (all?) mycket av din kontroll till nätverket.

  Om tio år tror företaget att alla kommer ha tillgång till internet, något de själva arbetar med att förverkliga genom initiativet Internet.org. Mark Zuckerberg tror att, i princip, alla kommer att bära virtual reality-headset och att vi kommer att kunna kommunicera med datorer på samma sätt som vi idag kommunicerar med människor. Dessutom kommer vi, med denna teknik, att kunna prata med vem som helst i världen som om de befann sig i samma rum.
  Kundsupport och enklare arbetsuppgifter kommer att kunna utföras av robotar.

  Mitt i allt detta vill Facebook vara, Mark Zuckerberg vision är att företaget ska vara nyckeln till varje interaktion och varje finansiell transaktion i denna nya värld.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Dela batteritid

  Ny teknik tillåter telefoner att dela batteritid trådlöst


  Google information

  Hur du tar reda på vad Google vet om dig och, om du vill, raderar informationen


  Top