Heta Ämnen:

Google I/O: Vad vi kan förvänta oss från Googles utvecklingskonferens

Publicerat den 18 maj, 2016, kl. 12:10

Google I:O
Idag startar Google I/O, sökjättens årliga utvecklingskonferens. Vi har skannat av nätet för att få en bättre bild av vad som väntas att presenteras på eventet.

Årets Google I/O är det första sedan man omorganiserade företaget och skapade moderbolaget Alphabet. Det kommer med största sannolikhet att bli ett spännande event då många nya tekniker är på snabb frammarsch.

Nedan har vi samlat några av de ämnen som väntas avhandlas och saker som ryktas att presenteras:

Android VR
Vi har tidigare skrivit om att Google kan komma att lansera ett VR-headset. Med tanke på hur starkt det ryktet växt till sig så känns det osannolikt att detta inte skulle ske.

Android N
Android N är nästa generation av företagets mobila operativsystem. Uppdateringen kommer bland annat innehålla support för multitaskning (du kommer att kunna ha flera fönster och appar öppna samtidigt) och möjligheten att svara på meddelande direkt i notifikationer. Men vi kan med största sannolikhet förvänta oss ännu fler och kanske större nyheter.

Android Pay
Google planerar en större uppdatering av Android Pay. Företaget har själva sagt att de ska komma med ett ”nytt spännande tillkännagivande” och tjänsten är lite överallt på schemat för Google I/O.

Botar
Såväl Microsoft som Facebook har den senaste tiden presenterat intelligenta botar. Räkna med att Google kommer komma med ett svar på detta.

Artificiell Intelligens och Machine Learning
En stor programpunkt under eventet är ”Googles vision för machine learning”. Det finns inte så många rykten vad det kommer att handla om, men räkna med att företaget har en hel del intressant att komma med vad det gäller artificiell intelligens och machine learning.

Project Tango
Project Tango är ett projekt som företaget har arbetat med länge i syfte att skapa ett ekosystem för 3D-modellering för mobila enheter i realtid. Det var länge sedan något stort presenterades inom Project Tango och de flesta är överens om att det kommer att ske i år.

Google´s Home Personal Assistent
Det ryktas om att Google kommer att släppa en konkurrent till Amazons högtalare och personliga assitent för hemmet, Echo. Sökjättens assistent ryktas få namnet Chirp och ska precis som Echo kunna assistera dig med saker så som att spela upp musik, agera timer, påminna dig om saker du ska göra samt tända och släcka lampor.

Chrome OS och Android
Rykten gör gällande att Google planerar att slå samman sina två operativsystem till ett system som fungerar både på mobilen och datorn – inte helt olikt vad Microsoft har gjort med Windows 10.

Har du hört talas om fler rykten som vi har missat? Kommentera gärna!

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top