Heta Ämnen:

Google släpper ny app för social kommunikation: Spaces

Publicerat den 17 maj, 2016, kl. 13:16

Google Spaces
Google har haft svårt att slå sig in på marknaden för social kommunikation. Nu gör man ett nytt försök och släpper appen Spaces, som låter användarna dela och kommentera innehåll i olika grupper.

Sökjättens tidigare försök att bygga sociala nätverk, som Wave och Google+, har floppat. Den sistnämnda har trots storsatsningen från Google endast cirka 6 miljoner aktiva användare, enligt Tech Times. För att förstå vidden av misslyckandet kan du ställa den siffran i relation till Facebook som nyligen passerade 1.65 miljarder aktiva användare eller LinkedIn som nu har 433 miljoner användare.

Tidigare fruktlösa försök innebär dock på intet sätt att Google har gett upp. Under måndagen lanserade företaget en ny app, Spaces, som låter användarna att skapa grupper för att dela och kommentera innehåll.

Delar av teknikjättens ekosystem, så som Google sök, YouTube och webbläsaren Chrome, är inbyggda i den nya appen. Vilket innebär att användarna inte behöver lämna Spaces för att hitta intressant innehåll att dela. En annan Google produkt som är integrerad i appen är sökjättens chatt-app Hangouts, vilket gör det möjligt att chatta i dina olika grupper.

På företagets officiella blogg föreslår Google att du kan använda Spaces för att planera en resa tillsammans med en grupp av vänner eller för att diskutera ett specifikt event.

Spaces är tillgängligt på Android, iOS och i din webbläsare.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top