Heta Ämnen:

Hur du tar reda på vad Google vet om dig och, om du vill, raderar informationen

Publicerat den 9 maj, 2016, kl. 10:15

Google information
När du använder applikationer så som Google sök, Gmail, Drive, YouTube och Google Maps så ingår du ett avtal med sökjätten. Överenskommelsen innebär att du ger ditt medgivande till att företaget får använda information om dig och dela denna med sina annonsörer i syfta att bättre rikta deras annonser.

I princip allt du gör (i Googles ekosystem) spåras av företaget och det är av denna anledning som du t.ex. ser många annonser från flygbolag under en period då du planerar din semester.

Om du är intresserad av att veta mer om vad du har delat med dig av till sökjätten kan du besöka en sida som heter Web & App Activity, här kan du även välja att radera all denna information.

En annan sida som är av intresse för alla som är intresserade av att göra lite detektivarbete är Ad Settings. På denna sida kan du både se vad Google tror att du är intresserad av och, om du skulle vilja, hindra företaget från att använda denna information.

Källa: Business Insider

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top