FacebookTwitter

Heta Ämnen:

Gilla Noterat.nu:

IBM förvandlar Indiens presidentpalats till ett smart samhälle

Postad i Teknik
Datum 2016.05.21
Rashtrapati Bhavan

Gilla Noterat.nu på Facebook:

Rashtrapati Bhavan, den indiska presidentens officiella residens i New Dehli, genomgår en digital transformation. IBM har fått i uppdrag att implementera sina ”smart city”-lösningar.

IBM ska omvandla Rashtrapati Bhavan till ett smart samhälle. Företagets lösningar ska hantera residensets infrastruktur och nödvändigheter – så som avfall, energi, vatten och säkerhet – på ett effektivare sätt.

Indiens presidentpalats är ett av världens största resident tillhörande en statschef. President Pranab Mukherjee har tillgång till 340 rum och samhället som omgärdar palatset består av 5000 fristående residens och 1500 lägenheter.

Rashtrapati Bhavan byggdes 1929 av den brittiska arkitekten Edwin Lutyens och anses vara ett arkitektoniskt mästerverk. En sak har dock saknats, modern teknik – men det ska alltså IBM ändra på:

”Presidentpalatset inför IBMs teknik och lösningar för att bli redo för framtiden”, skriver IBM i ett pressmeddelande.

För att göra egendomen mer effektiv har IBM satt upp ett intelligent driftcenter som ska hämta, analysera och förstå data från samhället.

Driftcentret kommer bland annat fokusera på att reducera Rashtrapati Bhavans konsumtion av elektricitet. Systemet är integrerat med palatsets system för energifakturor och kommer att övervaka konsumtionsmönster för att optimera energiförbrukningen.

IBM har även kartlagt egendomens vattenkällor för att snabbt kunna lösa vattenrelaterade problem och spåra klagomål i realtid.

Målet är att modellen ska kunna implementeras även i andra delar av landet.

Gilla Noterat.nu på Facebook:


FacebookTwitter
Av Richard Gustaf
richard@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
chromebook

Fler sålda Chromebooks än Macar under Q1 2016


Levis och Google

Google och Levis i nytt samarbete: Utvecklar smart jeansjacka


Top