FacebookTwitter

Heta Ämnen:

Gilla Noterat.nu:

Jämförelse av Virtual Reality headset: Oculus Rift vs. HTC Vive

Postad i Teknik
Datum 2016.04.22
Jämförelse: Oculus Rift vs HTC Vive

Gilla Noterat.nu på Facebook:

Vi har den senaste tiden skrivit en hel del om Virtual Reality, anledningen är simpel – VR är hett just nu, tekniken utvecklas i snabb takt och diskuteras flitigt i tech-världen.

Ämnet har varit aktuellt under en längre period men det är först nu som verktyg för Virtual Reality på allvar har börjat lanseras för oss konsumenter.

Två headset som det har pratas mest om är Facebook ägda Oculus Rift och HTCs Vive. I videon nedan har teknikmagasinet The Verge publicerat en kortare jämförelse av de två produkterna.

Slutsatsen som The Verge drar i sin jämförelsen är att varken Oculus Rift eller HTC Vive i dagsläget är en produkt för den breda massan – som så ofta när det kommer till första generationen av en ny teknik lämnar produkterna en hel del övrigt att önska – men om du är en ”early adopter” och har extra pengar att spendera så kan du åtnjuta ett visst nöje från dom.

Vidare utser man inte någon självklar vinnare; HTC Vive är bra mycket klumpigare, har inte tillgång till lika många spel (något man dock kan komma runt) men kan i dagsläget erbjuda handhållna rörelsekontroller. Vill du köpa HTC Vive får du i dagsläget betala 800 dollar.
Oculus Rift är lättare att installera och använda men har haft problem med att garantera leveranstider och har i dagsläget inga handhållna rörelsekontroller (men kommer att få det). Facebooks VR-headset är något billigare med en prislapp på 600 dollar.

Gilla Noterat.nu på Facebook:


FacebookTwitter
Av Richard Gustaf
richard@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Ämnen:
Bästa mobilerna 2016

Bästa mobilen 2016? Vi har listat 5 kandidater


Förarlösa fordon

Förarlösa fordon kommer till Singapore innan årets slut


Top