Heta Ämnen:

LinkedIn ökar medlemsantalet med 19% till 433 miljoner under Q1

Publicerat den 6 maj, 2016, kl. 11:57

LinkedIn
LinkedIn får sällan de riktigt stora rubrikerna – när det diskuteras sociala nätverk väljer folk allt som oftast att fokusera på Facebook och Twitter eller YouTube och Instagram. Frågan är dock om inte företagets senaste rapport kommer att få fler att ge LinkedIn den uppmärksamhet de bevisligen förtjänar.

Det sociala affärsnätverket LinkedIn släppte i förra veckan en rapport för bolagets första kvartal 2016. Företagets siffror är minst sagt imponerande med ett växande medlemsantal på hela 19% till 433 miljoner och en ökad vinst med 35% till 836 miljoner dollar.

Rapporten slog förväntningarna med bredd marginal där bland annat Wall Street analytiker hade spått en vinst på 828.5 miljoner.

Samtliga LinkedIns produkter stod för en ökad vinst – ”talent solutions” genererade 558 miljoner dollar (en ökning på 41%), ”marketing solutions” 154 miljoner (29% ökning) och ”premium subscriptions” stod för 149 miljoner (22% tillväxt).

Under kvartalet ökande även medlemsantalet med 29 miljoner användare, en siffra som alltså motsvarar en tillväxt på 19% och antalet unika besökare steg till ett genomsnitt på 104 miljoner per månad.

Världens största sociala affärsnätverk, som grundades i december 2003, ser ut att gå en ljus framtid tillmötes.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top