Heta Ämnen:

Mark Zuckerberg i möte med konservativa mediachefer

Publicerat den 16 maj, 2016, kl. 10:22

Facebook samtal
Facebooks VD, Mark Zuckerberg, har bjudit in konservativa mediachefer till ett möte på företagets huvudkontor i Silicon Valley för att diskutera den senaste tidens kontroverser.

I början av förra veckan rapporterades det om läckta Facebook-dokument som avslöjar att företaget förlitar sig på mänskliga redaktörer när de väljer ut trendande innehåll – en nyhet som ledde till ramaskri hos konservativa debattörer som menade att deras innehåll hindrades från att spridas av det sociala nätverket.

Senare under veckan meddelade företaget att de tagit kritiken på allvar och att de nu utreder den påstådda censuren av konservativa artiklar.

Nästa steg i Mark Zuckerbergs arbete att återvinna de konservativa mediahusens förtroende ser ut att vara genom att bjuda in dom till samtal. På onsdag ska Facebooks VD träffa några av de mest inflytelserika konservativa debattörerna i landet för att diskutera kontroversen.

Glenn Beck, konservativ TV-personlighet och radiopratare, skrev i lördags på sin Facebook-sida att:
”Mark (Zuckerberg) vill träffa 8 eller 10 av oss för att förklara vad som har hänt och försäkra oss om att det inte kommer att hända igen.”

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top