FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Ny studie: Mobiltelefoner ökar inte risken för hjärntumör

  Postad i Teknik Vetenskap
  Datum 2016.05.09
  mobiltelefon

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  Det verkar som om vi kan addera påståenden om att omfattande mobilanvändande kan ge dig cancer till avdelning: myter. En ny australiensisk studie visar nämligen att användandet av mobiltelefon inte ökar risken för hjärntumör, enligt Android Authority.

  De australiensiska forskarna hävdar att man inte har hittat några som helst samband mellan användandet av mobiltelefoner och cancer i hjärnan. Studien, som gjordes på Sydneys universitet, undersökte 34 000 män och kvinnor som under åren 1982-2012 drabbats av hjärntumör.

  Sedan 1993 har användandet av mobiltelefoner ökat från 5% till 95% och den enda åldersgruppen som visade den minsta ökad risk för hjärntumörer, överhuvudtaget, var gruppen med 70-plusare. Den ökningen skedde dock redan 1982, långt innan mobiltelefoner släpptes på den australiensiska marknaden. Den ökningen tros dessutom vara ett resultat av att den medicinska världen blev duktigare på att upptäcka cancer.

  Det ska dock nämnas att andra forskningsrapporter hävdar det motsatta – en studie som publicerades i ”British Occupational and Environmental Medicine” menar att risken att drabbas av hjärntumör kan vara 3 gånger så stor för personer som pratar i telefon minst 15 timmar i månaden.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Google information

  Hur du tar reda på vad Google vet om dig och, om du vill, raderar informationen


  Marty Cooper

  Mobiltelefonens uppfinnare spår framtiden: Det är nästa stora innovation


  Top