Heta Ämnen:

Öronsnäckan Pilot Earbuds översätter okända språk i realtid

Publicerat den 18 maj, 2016, kl. 16:38

Pilot Earbuds
Pilot Earbuds är världens första öronsnäcka för språköversättning. Gör det möjligt att prata med vem som helst i världen, utan språkbarriärer, i realtid.

De senaste åren har teknik som de flesta tidigare bara kunnat fantisera om faktiskt visat sig vara möjlig och i allra högsta grad verklig. För många tillhör nog produkten ”Pilot Earbuds” denna kategori.

Företaget Waverly Labs har skapat en slags öronsnäcka som kan översätta språk i realtid. Pilot Earbuds öronsnäckor leveras i par och när du vill prata med någon som talar ett språk du inte förstår så ger du personen en av snäckorna medan du själv använder den andra. Därefter kan var och en prata sitt egna språk och Pilot Earbuds översätter i realtid vad ni säger till varandra.

Det kan knappast vara så enkelt? Tänker du kanske. Det låter ju som science fiction! Men faktum är att allt du behöver ha tillgång till för att få det att fungera är öronsnäckorna och den smartphone app som företaget har skapat. Exakt hur det fungerar finns det i dagsläget lite information kring, men Pilot Earbuds har släppt en YouTube-video som visar hur det fungerar i praktiken:

Produkten är än så länge en prototyp då företaget behöver få in pengar för att kunna lansera produkten till konsumenter, något man planerar att göra genom en crowdfunding kampanj som startar den 25 maj på Indiegogo.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top