Heta Ämnen:

Reddit nästa sociala nätverk att anklagas för censur

Publicerat den 17 maj, 2016, kl. 17:52

Reddit
Så här i amerikanska val-tider stormar det kring två av de stora sociala nätverken. Facebook har tidigare anklagats för att censurera konservativt innehåll, nu är det Reddits tur att få sin beskärda del av kritiken.

Reddit är en social nyhetssida där du kan posta länkar eller eget innehåll för andra att ta del av och kommentera. Användarna kan sedan rösta ”upp” eller ”ner” din post och de mest framgångsrika (flest upp-röster) når första sidan.

Användare på Reddit kan även skapa så kallade ”subreddits”, vilket skulle kunna liknas vid trådar i ett forum, för att diskutera specifika ämnen. Det är just en subreddit, vid namn ”european”, som sidans administratörer har valt att stänga för allmänheten.

Om du försöker nå sidan möts du av följande meddelande:

”The administration has decided to censor free speech for Europeans and they quarantined the subreddit on the 12th of May 2016.”

Reddit har i en kommentar till FoxNews.com sagt att subredditen bryter mot sidans innehållspolicy och därför har stängts ner:

”Karantän på Reddit ovanligt – det pågår tusentals livliga konversationer på sidan varje dag…”

”Subreddits stängs enbart ner när de bedöms vara kränkande för en större del av gemenskapen på Reddit.”

Så vad för slags innehåll delades egentligen i subredditen ”europeans”? Enligt vissa användare uttrycktes rasistiska åsikter, medan andra menar att den innehöll mängder av olika åsikter och att det är viktigt att kunna ha en öppen dialog.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top