Heta Ämnen:

Senaste nytt från Facebooks samtal med konservativa debattörer

Publicerat den 19 maj, 2016, kl. 19:00

Mark Zuckerberg
Facebooks VD, Mark Zuckerberg, mötte under onsdagen utvalda konservativa debattörer för att diskutera den påstådda censuren av konservativt innehåll i nätverket.

Facebook, som tidigare meddelat att man tar anklagelserna om påstådd censur på allvar, bjöd alltså in konservativa debattörer till företagets huvudkontor för att diskutera den senaste tidens kontroverser. Nu har de senaste rapporterna från mötet kommit.

Enligt S.E Cupp, kolumnist på New York Daily News, medgav Facebook under mötet att problemet är verkligt och att man tar det på största allvar.

Cupp sa även att Mark Zuckerberg, och andra höga Facebook-chefer som medverkade, ägnade större delen av mötet till att lyssna på klagomålen.

Företaget avslöjande inga detaljer från sin interna utredning men försäkrade mötesmedlemmarna om att det är svårt för Facebooks medarbetare att påverka innehållet på det sociala nätverket – vilket kan låta lite motsägelsefullt.

Vidare meddelade Facebook att censur av specifika åsikter är oförenligt med allt företaget står för.

Mark Zuckerberg kommenterad själv onsdagens möte på Facebook:

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top