Heta Ämnen:

Siri skaparna är redo att lansera sin nya AI-assistent

Publicerat den 5 maj, 2016, kl. 12:13

VIV Siri skaparna
Rubrikerna var stora när Apple lanserade sin intelligenta assistent Siri i oktober 2011. Kritiken var dock inte odelat positiv, Siri visade sig ha svårt uppfatta olika dialekter och var kanske inte var så ”intelligent” som många förväntade sig. Ungefär en tredjedel av teamet bakom Siri gick vidare till ett företag som heter Viv. Nu är de redo att lansera nästa generations intelligenta assistent.

Efter 3.5 års arbete kommer Viv, på måndag i nästa vecka, att lansera sin nya AI-assistent. Washington Post har träffat teamet bakom appen och under intervjun passade de på att visa upp vad Viv kan åstadkomma när de beställde fyra skräddarsydda pizzor – helt utan att ringa, använda Google sök eller ens telefonens tangentbord. Ambitionen är att du ska kunna utföra vardagsuppgifter så som att beställa en taxi, reservera ett bord på en restaurang och köpa biobiljetter utan att lyfta ett finger – i en mening. Något som deras tidigare assistent Siri knappast klarar av.

Två av världens riktigt stora tech-giganter, Google och Facebook, ryktas redan innan lanseringen försökt att köpa Viv.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top