FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Siri skaparnas nya AI-assistent är nu presenterad

  Datum 2016.05.10
  VIV presenterad

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  För 5 dagar sedan skrev vi att skaparna av Apples personliga assistent, Siri, efter 3.5 års arbete var redo att lansera sin nya intelligenta assistent, Viv. I natt var det äntligen dags att se den i aktion.

  I natt presenterades nästa generations artificiellt intelligenta assistent för första gången för allmänheten under Tech Crunchs teknik-event ”Disrupt”, i New York.
  Enligt uppgifter imponerade Viv stort, vissa menar till och med att publiken var chockad.

  Tillskillnad från Siri är Viv en relativt öppen plattform – medan Apples intelligenta assistent mest skickar frågor till din webbläsare är tanken att nästa generations AI-assistent ska kunna kommunicera med 3-parts-appar och således utföra de uppgifter du ber den utföra på ett bättre och effektivare sätt.

  ”Tanken är att Viv inte ska vara designad för en enskild enhet – Tänk dig en plattform, öppen för alla tjänster, alla enheter och anpassad för dig. Målet är att Viv ska vara smart nog att den förstår dina önskemål och historiska beteende när du kommunicerar med din telefon, bil eller smarta enheter i ditt hem.” Berättade Adam Koopersmith, partner på Pritzker Group Venture Capital, en av Vivs investerare.

  I videon nedan kan du se när Viv utan problem ger svar på relativt komplexa frågor:

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Marty Cooper

  Mobiltelefonens uppfinnare spår framtiden: Det är nästa stora innovation


  Oracle vs Google

  Oracle stämmer Google – vill ha $9 miljarder för användandet av Java i Android OS


  Top