Heta Ämnen:

Sports Illustrated filmar Mount Everest-expedition i VR

Publicerat den 12 oktober, 2016, kl. 9:54

mount-everest-89590_1920
Tillsammans med Endemol Shine ska Sports Illustrated skapa den första dokumentärserien filmad i virtual reality. I dokumentären, vid namn ”Capturing Everest”, kommer vi att få följa med när en grupp äventyrare bestiger Mount Everest.

Capturing Everest som är filmad med en 360 graders-kamera kommer att släppas i början av 2017 på Time Inc.s nya VR-plattform, LIFE VR, och SI.com.

Mia Tramz, managing editor på LIFE VR, menar att dokumentären är ett exempel på exakt vad VR-plattformen var skapad att användas för:

”Att bestiga världens högsta berg är det perfekta projektet att starta vår nya VR-satsning med. Med vår partner Endemol Shine och berättande i världsklass från Sports Illustrated, är jag övertygad om att vi kan erbjuda en unik och speciell upplevelse för våra tittare. Vi kan inte bärga oss att ta med tittarna på denna ”en-gång-i-livet”-upplevelse. Detta är precis vad LIFE VR var skapat för.”

Gruppen äventyrare som ska utföra expeditionen består bland annat av Garret Madison och Brent Bishop som tidigare har bestigit Mount Everest sex respektive tre gånger.

Se trailern för dokumentären nedan:

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top