Heta Ämnen:

Google har svaret: Den här uppfattningen har världens befolkning av olika länder

Publicerat den 4 september, 2015, kl. 17:58

World

Sidan fixr har roat sig med att (med Googles hjälp) ta reda på hur olika länder i världen uppfattas.

Genom Googles autocomplete funktion, som fyller i en påbörjad mening genom att ge förslag på frekvent sökta fraser har man lyckats ta reda på vilka priser folk är intresserade av att få reda på i olika länder världen över.

Google

Om vi börjar i vår egen världsdel, europa, så kan vi konstatera att folk bland annat är intresserade av vad utbildning kostar i Sverige, hur djupa fickor du behöver för att få loss en Rolex-klocka i Schweiz och hur mycket du behöver lägga för att få flyga det ryska stridsflygplanet, mig, i Ryssland.

Europa

På vår kulturella grannkontinent, Nordamerika, är det istället pass, land och patent som fångar folks intresse.

Nordamerika

När vi går vidare söderut, till Sydamerika, börjar det bli riktigt konstigt – och till viss del obehagligt – här dominerar prostitution följt av öl, kokain (eller Coca Cola?) och begravningar.

Sydamerika

I Mellanöstern och Asien sticker elektronik och boskapsdjur ut – bland annat kossor och kameler.

Asien

Afrika spinner vidare på temat boskapsdjur men här hittar vi även undersökningens absolut märkligaste uppfattningar. Folk är nämligen intresserade av vad en slav kostar i Mauretanien…

Afrika

I Oceanien möts två motsatser. Folk är intresserade av vad provrörsbefruktning kostar i Australien och av vad manlig sterilisering kostar i Nya Zeeland.

Oceanien

På Antarktis är det bara en sak som gäller. LAND.

antarktis
Källa samtliga bilder: Fixr.com

Vad tycker ni. Upprörande eller roligt?

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top