Heta Ämnen:

Berlin: Judisk elev tvingades att byta skola efter att ha blivit hotad och slagen av muslimska klasskamrater

Publicerat den 29 maj, 2017, kl. 10:46

_MG_2567
Misshandel och smädelse från muslimska klasskamrater ska vara anledningen till att en 14-årig judisk pojke varit tvungen att byta skola i Berlin.

Enligt the Sunday Times slogs och sparkades eleven av andra studenter från Mellanöstern samt Turkiet och det ska ha varit så illa att den judiska pojken fruktade för sitt liv. Förståeligt, då en av mobbarna ska ha hotat att skjuta honom med en pistolattrapp som 14-åringen trodde var riktig.

Det judiska centralrådet i Tyskland beskriver händelsen på ‘Friedenauer Gemeinschafts’-skolan som ”anti-semitism i dess mest motbjudande form”.

Pojkens föräldrar ska medvetet ha valt en multikulturell skola och har engagerat sig för att hjälpa till under migrantkrisen – bland annat genom att ta emot syriska ”flyktingar” i deras hem i Berlin.

Den 14-åriga pojken ska ha trivts bra i skolan tills den dagen då han berättade att han var judisk:

”Först berättade min turkiska vän, Emre, att han inte längre kan umgås med mig då jag är judisk. Sen började andra elever att säga stereotypiska saker om hur judar bara vill ha pengar och att vi hatar muslimer.”

Snart började en grupp av elever att misshandla och häckla den judiska tonåringen dagligen.

Det är inte första gången som det tyska skolväsendet har haft problem med muslimsk antisemitism.
Aaron Eckstaedt, rektor för ‘Moses Mendelssohn Jewish High School’ i Berlin berättar för the Jewish Chronicle att 6 till 10 judiska föräldrar ansöker om att byta skola varje år, generellt ”på grund av antisemitiska uttalanden från arabiska eller turkiska klasskamrater”.

FacebookTwitter
Läs mer:

Prenumerera på Noterats Nyhetsbrev!

Av Gustaf Engström
hej@noterat.nu

Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

Donera
Top