FacebookTwitter

Heta Ämnen:

 • Gilla Noterat.nu:

  Brittisk åklagare: Muslimska samfund ”undergräver kampen mot terrorism”

  Sprider falsk information och myter i syfte att underminera anti-terrorprogram.
  Postad i Europa Utrikes
  Datum 2017.06.04
  Nazir

  Gilla Noterat.nu på Facebook:

  I en intervju med brittiska The Times menar en av de mest framträdande åklagarna i Storbritannien, Nazir Afzal, att muslimska grupper och ledare i muslimska samfund hindrar och undergräver kampen mot terrorism.

  Nazir Afzal, som själv är muslim, menar att de muslimska grupperingarna enbart är intresserad av att få muslimer att framstå ”som offer” och att de således frånsäger sig ansvar i kampen mot terrorism. Han säger att det har gått så pass långt att de sprider falsk information och myter i syfte att underminera det program, kallat ”Prevent”, som staten har instiftat för att arbeta mot radikalisering av muslimer.

  Afzal påstår att ”Prevent”, trots det motstånd som det har mött från muslimska grupperingar, har varit framgångsrikt och att han har lyckats att åtala ”åtminstone 150 personer och stoppat dom från att åka till Syrien (för att slåss för IS, red anm)”.

  Nazir Afzal lyfter fram Storbritanniens största muslimska paraplyorganisation, Storbritanniens Muslimska Råd (MCB), som ett exempel på samfund som vars enda agenda är att porträttera muslimer ”som offer och inte människor med potential att bli radikaliserade”. Åklagaren säger att han är chockad över agendan på det muslimska rådets årliga möte:

  ”Inte ett ord sades om radikalisering eller det hot människor som åker till Syrien utgör.”

  Vidare kritiserar Nazir Afzal CAGE, en advokatorganisation med fokus på muslimska fångar, och menar att de är ytterligare en av de grupper som misskrediterar programmet mot radikalisering.
  En av ledarna för CAGE, Moazzam Begg, är en tidigare Guantanamo-fånge som har erkänt att han arbetat med rekrytering för Al-Qaeda.

  ”Sorgligt nog är det en hel industri som försöker att undergräva Prevent. Några av dom gillar inte statligt finansierade program medan andra är islamister.”

  Nazir avslutar med att säga att programmet helt enkelt ber folk att hålla ögonen öppna för tecken på radikalisering – och att det inte, som dessa grupper hävdar, försöker att kriminalisera en hel grupp av människor.

  Gilla Noterat.nu på Facebook:


  FacebookTwitter
  Av Richard Gustaf
  richard@noterat.nu

  Gillar du våra artiklar? Donera gärna valfritt belopp för att hjälpa Noterat.nu att utvecklas och överleva. Tack på förhand!

  Donera
  Fire Flame Campfire Dark Firewood Burning Bonfire

  Danmark slopar lag mot hädelse – man åtalad för att ha bränt Koranen frikänns


  Terror

  Ett drygt årtionde av islamistisk terrorism i Europa: Vi listar några av de blodigaste attackerna


  Top